LIJENA ŽENA..FANTASTIČAN KOLAČ OD SAMO 4 SASTOJKA KOJI SE NE PEČE

Za ovaj kolač sam saznala davno, davno od jedne drage prijateljice, ona ga je prozvala “lijena žena” i to sa pravom jer je potrebno svega 10-15 min da bi ga se napravilo.

POTREBNO JE:
petit keksi
puding (okusa po želji)
mlijeko
šećer

U protvan poslažite jedan red petit keksa. Kekse nije potrebno umakati u mlijeko jer ide vrući puding na njih pa omekane. Zatim puding skuhajte na uobičajen način po uputama na vrećici i odmah vruć prelijte preko keksa.

Odmah na vrući puding poslažite novi red petit keksa. Skuhajte drugi puding, prelijte po keksima, složite novi red keksa, pa ponovo skuhajte puding i prelijte po keksima. I tako redom….ovisi koliko redova želite. I to je to!

NAMJERNO nisam napisala količine sastojaka, upravo zato jer kolač slažete sebi po volji isto tako, možete ga slagati u bilo kakvoj posudi, protvanu, okruglom kalupu…..kako ko hoće! Ja sam ovaj put radila sa pudingom od vanilije i od čokolade, ajmo reći “klasičnu verziju”.

Vi možete koristiti okus koji god poželite, možete u svaki red staviti drugi okus. Ili možete staviti prvi red petit kekse, pa puding od vanilije, pa na to poslagati čokoladne bananice pa preliti pudingom od vanilije, tako sam radila prošle godine i svi su se oduševili. Ili….puding od vanilije, pa od jagode, pa od čokolade…..Ili npr. raditi sa pudinzima od vanilije a onda u jedan umiješati 5 dag kokosa. Maaaa, varijanti je bezbroj, shvatili ste samo dajte mašti na volju i radite kako vam se sviđa. Jedino što svakako preporučam je da kolač dobro, dobro rashladite i pustite da se dobro stisne i da keksi omekane. Držite ga 3-4 sata u frižideru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)