VESELI DESERT: RECEPT ZA LEOPARD TORTU U DUGINIM BOJAMA

SASTOJCI:
Za tortu:

Brašno — 3 + 1/4 šalice
Šećer — 2 šalice
Nemasno mlijeko — 1.5 šalica
Ekstrakt vanilije — 1.5 žlica
3 jaja
Maslac — 180 g
Prašak za pecivo — 3 žličice
Sol — 2/3 žličice
Jestive boje — crna i 5 jarkih boja
7 vrećica za punjenje
Za kremu:

Maslac — 180 g
Šećer za glazuru — 2 + 1/5 šalice
Ekstrakt vanilije — 2 žličice
Mlijeko— 4 žlice
6 vrećica za punjenje

  1. KORAK

Kako napraviti smjesu za tortu i kremu:

Smjesa za tortu: Sve suhe sastojke pomiješajte u jednoj posudi. Dodajte maslac (koji treba biti mekan i izrezan na male kocke) i miješajte sve zajedno dok smjesa ne postane zrnata poput teksture pijeska. Zatim dodajte jaja. Zatim laganim miješanjem doljevajte mlijeko i ekstrakt vanilije. Sve još dobro mješajte dok smjesa ne postane glatka.

Krema: dobro rastopite maslac pomoću miksera, dodajte šećer za glazuru i ekstrakt vanilije. Zatim postupno dodavajte žlice mlijeka. Kada primijetite da je smjesa dobila finu teksturu, ne morate više dodavati mlijeko. Napomena: možete napraviti bilo koji drugi nadjev za tortu koji vam se sviđa.

  1. KORAK

Podijelite smjesu za tortu na ove količine: u jednu posudu izdvojite 4 šalice (kojima nećemo dodavati niti jednu boju za hranu), u drugu posudu 1 šalicu (kojoj dodamo crnu boju za hranu), te ostatak podijelite na pet šalica i u svaku umješajte drugu boju.

Kada su smjese s bojom spremne, stavite ih u vrećice za punjenje.

  1. KORAK

Došlo je vrijeme za leopard biskvit, imajte na umu da morate dobiti 3 sloja za tortu — ako ste se držali točnih uputa, morate imati dovoljno smjese. U nauljenu posudu stavite ½ šalice smjese tako da pokrije cijelo dno posude ( pomozite si kistom za premazivanje).

Po toj osnovnoj smjesi pomoću crne boje napravite 5 krugova kao na slici.

Sada sa svakom od ostalih boja pređite točno po crnim krugovima, ne okolo. Koristite jednu boju za svaki crni krug. Ovih 5 krugova različitih boja bi trebali biti duplo deblji od crnog kruga. Zatim, ponovno uzmite crnu boju i crtajte krugove po vrhu obojenih krugova.

  1. KORAK

Sada preostalu smjesu za kolač napunite u vrećicu za punjenje i popunite sve prazne prostore vaše torte. Tortu pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta. Ovo će biti prvi sloj torte. Sada pripremite još dva sloja kolača na potpuno isti način.

  1. KORAK

Nakon što su se slojevi ohladili poslije pečenja, odrežite gornji sloj svakog od njih i premažite tankim slojem kreme za tortu. Trebat će vam oko 1/3 kreme za to. Složite slojeve jedan na drugi.

  1. KORAK

Sada trebamo glazuru na tortu. Rasporedite preostalu kremu na 6 dijelova i dodajte različite jestive boje u svaki od 6 dijelova.

Kada ste dobro izmiješali boje, svaki zasebno napunite u vrećice za punjenje. Kružite okolo torte po dva kruga svake boje osim crne.

Pomoću špatule izravnajte krugove, također i sami vrh torte, površina mora biti glatka.

  1. KORAK

Za sam kraj, preostalu cnu boju prebacite u posudu sa plastičnim tanjim vrhom i nacrtajte leopardove pjege po cijeloj torti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)