LIJEČI INPOTENCIJU I HEPATITIS A, TOPI KILOGRAME I KOŽI DAJE SVJEŽINU I SJAJ: Brzo potopite listove ove voćke u TEGLU ZA IZVANREDNE DOBITI!

Višnja spada u kategoriju superhrane, bogata je vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, ali i magnezijem, željezom i vlaknima.

Višnja je voće poznato još iz rane povijesti, a koristili su je Perzijanci, Grci i Rimljani.

Pomažu u prevenciji i smirenju brojnih zdravstvenih problema.

Glavni pigment je crveni antocijan kojeg sadži više i od kupina, ribizli i jagoda, izvor je beta karotena, sadrži ga 19 puta više od borovnica i jagoda, sadrži melatolin – materiju koja djeluje antioksidantno i jedan od važnih regulatora srčanog ritma i procesa starenja.

Višnje se preporučuju kod ubrzanog oporavka nakon operativnog zahvata, kod smanjenja upala, štite nervni sistem, u prevenciji raka posebno debelog creijva, kod nesanice, liječenju tegoba kod menopauze.

Bolji san
Ne možete nikako zaspati noću? Popijte sok od višnje 30 minuta nakon buđenja i najmanje 30 minuta prije spavanja. Višnje su dobar izvor melatonina, hormona koji regulira ciklus spavanja. Što su višnje kiselije to imaju više ovog hormona.

Prevencija demencije
Svjetska organizacija za Alzheimerovu bolest preporučuje višnju kao jednu od izvornih namirnica koje pomažu u prevenciji razvoja bolesti zbog visoke razine antioksidansa.

Smanjuju rizik od moždanog udara
Studije napravljene na Sveučilištu Michigan pokazuju kako višnje sadrže antocijanine, odnosno pigmente koji višnjama daju crvenu boju, a mogu aktivirati PPAR koji regulira gene masti i glukoze metabolizma. Time se smanjuje rizik visokoga kolesterola, povišenoga krvnoga tlaka i dijabetesa.

Usporavaju starenje kože
Višnje sadrže količinu antioksidansa veću od ostaloga voća. Antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala te usporavaju starenje naše kože. Zato popijte barem jedan sok od višnje dnevno.

Smanjuju bol u mišićima
Šalica kiselih višanja ili šalica soka istih dnevno pomaže olakšati bolove i upalu u mišićima te zglobovima.

Pomaže regulirati krvni pritisak
Višnje su bogate kalijem koji pomaže u reguliranju otkucaja srca, krvnoga tlaka i smanjuje rizik od hipertenzije. Fitosteroli u trešnjama pomažu smanjiti razinu lošeg holesterola.

Pomažu kod olakšavanja osteoartritisa
Studija u kojoj su sudjelovale žene od 20 do 40 godina pokazala je kako jedna čaša soka od višanja dnevno smanjuje bolove i neugodu zglobova izazvane osteoartritisom.

2
ČAJ ZA OBOLJELU JETRU

U emajliranu posudu naspite jednu kašiku usitnjenog osušenog lišča višnje, te jednu kašiku osušenih cvjetova kantariona. Sve to prelijte sa tri čaše vrućeg piva. Šerpu stavite na šporet i zagrijte do ključanja, a onda kuhajte na blagoj vatri 30 – 40 minuta, pa skinite sa vatre.

Kada se ohladi, čaj procijedite. Pijte po dvije kašike ovog čaja tri puta dnevno poslije jela, 1-2 mjeseca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)