POSUO JE OKO PARADAJZA SODU BIKARBONU.. i vi ćete to uraditi kad saznate zašto

Ako se pitate zašto bi neko posuo sodu bikarbonu oko paradajza – nakon što otkrijete razlog za to, definitivno ćete i vi to početi raditi.

Uz ovaj odličan trik, vrlo lako ćete riješiti probleme u vrtu s kojim se gotovo stalno susrećete. Možemo reći i da je ovaj trik 3 u 1 – zato što samo jednu namirnicu trebate da riješite tri vrlo česta problema:

slab rast paradajza, povećana kiselost zemljišta zbog čega bude lošijeg ukusa plod ove biljke, a zatim i ptice koje svako jutro dolaze i jedu plodove. Sigurni smo da već imate ovu namirnicu u svom domaćinstvu!

Više pojedinosti otkrivamo u nastavku.. ? Ne funkcioniše uvijek kod nekih sorti iz dvorišta onako kako treba i kako ste to vi zamislili. Zbog toga je itekako pomoć dobrodošla.

U nastavku donosimo neke savjete za uzgajanje kako bi vam paradajz bio ukusniji i bolji. Soda bikarbona je namirnica koja će obezbijediti da paradajz dobro raste. Nakon što biljka oko 2,5 cm naraste, potrebno je oko biljke posuti 4 žličice. Možete ponoviti ovaj postupak prije berbe. Također, uz ovu namirnicu ćete isto tako i smanjiti kiselost zemljišta i tako će vam paradajz biti dosta ukusniji.

Ako želite da spriječite da ptice jedu plodove vaše biljke, onda ostavite kraj nje posudu s vodom. Na taj način će ptice moći žeđ ugasiti, a pritom neće više nanositi štetu vašim plodovima. Šta vi koristite da vam plodovi paradajza budu onakvi kakvi želite – veliki, sočni i ukusni? Pišite nam svoje savjete u komentarima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)