NOĆU ČESTO IDETE U WC? Evo Koja Bolest Napada Vaše Tijelo, NE IGRAJTE SE

U slučaju da se u nekim slučajevima probude oko večeri i trebate piškiti, to je posve tipično. Možda ste isprali puno tekućine, a mjehur vam je pun, što signalizira da morate pročistiti. Bilo kako bilo, u slučaju da se to redovito događa, to bi mogao biti medicinski problem. Uobičajeno mokrenje oko večeri ili nokturija općenito se karakterizira kao ustajanje u svakom slučaju jednom svake noći da se popiški. U slučaju da se to redovito događa, odnosno više od barem više puta, došlo je vrijeme da posjetite stručnjaka. Kontinuirano noćno mokrenje pretvara se u teškoću nailazeći na dnevnu umornost zbog ometanja odmora, kaže Matthew Rutman, edukator urologije sa Sveučilišta Columbia. Nokturija se obično događa iz razloga što vaš mjehur ima problema s držanjem mokraće ili isporučuje više mokraće oko večeri nego tijekom dana.

Evo nekoliko normalnih razloga zašto trebate mokriti oko večeri. Hipertenzija Kao što pokazuju koncentrati iz 2019. godine, uvedeni na godišnjem logičnom skupu Japanskog cirkulacijskog društva, osobe koje su se u svakom slučaju probudile da bi otišle u zahod, 40% je moralo imati hipertenziju. Očito, to ne treba biti razlog, pa je idealno kvantificirati faktor pritiska i provjeriti u slučaju da je povišen ili unutar uobičajenih graničnih točaka. To je osobito značajno u slučaju da postoji rizik od hipertenzije, dijela elemenata koji je uzrokuju dijabetes, jesti višak natrija i premalo kalija, stvarna inercija, prekomjerna težina, pušenje, obiteljska pozadina hipertenzije i proširena upotreba alkoholnih pića. Odmor s problemima Što se više probudite, to su veće šanse za odlazak u toalet.

Dakle, možda vas uopće neće uznemiriti želja za mokrenjem, ali pitanja odmora, kaže dr. Rutman. Problemi s odmorom uključuju apneju za odmor, stanje u kojem prestajete disati tijekom odmora. Novo izvješće pokazalo je da se i nokturija liječi apnejom, piše u časopisu Men’s Health. Strašne sklonosti piću Liker je diuretik, širi stvaranje mokraće, tako da pijenje kasno oko večeri može potaknuti neumjereno mokrenje oko večeri. Pijenje viška tekućine noću, obraćajući malo pažnje na tipkanje, također može uzrokovati nokturiju. Preporuka stručnjaka je ne jesti pića dva do četiri sata prije vremena spavanja, a posebno održavati stratešku udaljenost od alkoholnih pića. Određeni recepti Nekoliko recepata koji liječe edeme i povećavaju cirkulacijski napon također su diuretici. U slučaju da osjetite loše učinke redovitog mokrenja oko večeri, uzmite ih najmanje šest sati prije vremena spavanja. U slučaju da uzimate neki drugi lijek, provjerite je li kontinuirano mokrenje na rubu zamislivih rezultata.

Neliječeni dijabetes U trenutku kada bolujete od dijabetesa, moguće je mokriti sve redovnije, obraća pozornost urologu dr. Jasonu M. Phillipsu. U slučaju da nagađate o dijabetesu, možete napraviti test mokrenja koji mjeri nekoliko stvari, uključujući glukozu – tvrdi specijalist. Razvijena prostata Kako muškarci stare, njihova se prostata može razvijati i mijenjati u skladu s veličinom pecan-a. Vrlo dobro mogu nastati promjenama u kemijskim razinama, uključujući stvaranje testosterona ili nakupljanje dihidrotestosterona. Pojačana prostata može stisnuti mjehur, što je razlog zbog kojeg mislite da trebate iscrpljivati ​​češće nego što se očekivalo, kaže dr. Phillips. Veća od tipične prostate može na isti način uzrokovati i druge nuspojave mokraće, na primjer, problem s započinjanjem ili zaustavljanjem struje, krhku muhu ili sklonost da mokraćni mjehur nije ispražnjen nakon čišćenja. Bolest mjehura Problem kontaminacije mokraćnog mjehura je u tome što se radi o osobama oba spola, posebno onima koji imaju razvijenu prostatu, bubrežne kamence ili ograničenu mokraćnu cijev zbog izričito prenesenih infekcija ili rana. Indikacije onečišćenja, bez obzira na kontinuirano mokrenje, su drhtanje, vrućica i grozno ili oblačno mokrenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)