GREŠKA KOJU SVE ŽENE PRAVE! 5 Razloga Zašto NIKADA NE BISTE SMJELI SPAVATI PUŠTENE KOSE? Broj 2 Će Vam Itekako Pomoći!

Našoj kosi je potreban san za ljepotu jednako kao i vašoj koži. I dok ulažemo puno vremena i truda u pravilnu brigu o koži prije spavanja, naša kosa zaslužuje istu pažnju. Možda to niste shvatili, ali spavanje spuštene kose može prouzročiti više štete nego samo neuredan pogled na krevet ujutro.

Možda se probudite zamršene kose.
Kada utonete u san, kosa će vam vjerojatno postati čvornata. To se događa zbog trenja koje nastaje kad vam se kosa trlja o jastučnicu. Ne samo da će se zbog toga probuditi s neurednom kosom, već ovo oštećenje na kraju može oslabiti vaše pramenove.

Moglo bi vam stvoriti akne.
Ako imate osjetljivu kožu sklonu aknama, dobra je ideja da vam kosa ne dodiruje lice. Proizvodi za oblikovanje i regeneratori koji se nakupljaju na vašoj kosi mogu noću doći na vašu kožu i začepiti pore. To, pak, može dovesti do izbijanja i potaknuti iritaciju kože. U stvari, ljudi s dugom kosom mogu čak dobiti i akne na leđima, a pokupljena kosa dok spavate može pomoći u sprječavanju nekih stanja kože

Može sabotirati rast vaše kose.
Kad se vaša kosa zaplete, to znači da joj se kožica podigne i ostane otvorena. Oštećena kosa raste polako, a ako sanjate dugu kosu i jednostavno ne možete postići da vaše niti narastu nakon određene točke, obavezno je zaštitite dok spavate.
Kosa vam može postati kovrčava.

Možda mislite da ste isprobali sve moguće proizvode za oblikovanje kako biste ukrotili svoju kovrdžavu kosu, ali nešto tako jednostavno kao što je ostavljanje kose puštene tijekom spavanja može prouzročiti gubitak vlage u kosi. Vaš jastuk mogao bi biti odgovoran za vašu kosu, jer što više trenja stvara kosu, više vlage isparava iz nje.
Može prouzrokovati podvojene krajeve.
Podijeljeni vrhovi nisu samo dosadni, ako ih imate puno na kosi, vaša frizura može izgledati nezdravo i neuredno. Ako kosu ne zavežete prije odlaska u krevet, sva bacanja i okretanja noću možda nanosu štetu vašoj kosi, uzrokujući lomljenje i cijepanje vrhova. I ako ne spavate na svilenoj jastučnici, neće biti lako razdvojiti se sa svojim rascijepljenim krajevima.

To može utjecati na kvalitet vašeg spavanja.
Zašto dugu kosu ne biste smjeli ostavljati raspuštenu dok spavate
Spavanje sa spuštenom kosom ne samo da će vam stvoriti lud krevet ujutro, već će vas buditi i noću. Kad spavate, kosa vam se može trljati po licu i ometati san. Najbolji način da se brinete o kosi prije no što je nazovete noć je nježno je četkanjem i uvlačenjem u opuštenu pletenicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)