DA LI ZNATE KOJI JE VAŠ CVIJET ROĐENJA PREMA HOROSKOPSKOM ZNAKU

Možda to niste znali, ali svaki horoskopski znak ima svoj cvijet rođenja. Ovisno o tome jeste li romantična račica, praktična djevica, strastvena škorpionka ili neustrašiva jarčica, zvijezde su vam namijenile poseban cvijet koji odgovara vašoj osobnosti, piše Zadovoljna.dnevnik.hr.

 1. OVAN – tulipan

Pripadnici ovog vatrenog znaka samopouzdani su i neukrotivi. Prepuni su zarazne energije, uvijek spremni preuzeti poziciju vođe i spremni na avanture umjesto hodanja utabanim putevima. Njihov cvijet rođenja je tulipan. Ovnovi cijene neočekivane znakove pažnje i ako im želite pokloniti buket koji će odgovarati njihovu entuzijazmu i revnosti, odaberite crvene tulipane.

 1. BIK – ljiljan

Iako se na spomen bikova uglavnom svi prvo sjete njihove tvrdoglavosti, važno je napomenuti kako oni u sebi zapravo skrivaju toplu, romantičnu i vrlo osjećajnu stranu. Upravo im zato odgovara njihov cvijet rođenja, vrlo romantičan i opojan ljiljan.

 1. BLIZANCI – ruža

Oni su svestrani, prilagodljivi i imaju živu maštu. Blizanci su jedan od najkreativnijih horoskopskih znakova, vrlo društveni i razigrane osobnosti. Njihov cvijet rođenja je ruža, jednako svestrana kao i oni. Ovisno o boji, ruže nose razne poruke i poklanjaju se u raznim prigodama te baš kao i blizanci nisu jednodimenzionalne.

 1. RAK – kokotić

Rakove smatramo najemotivnijim horoskopskim znakom i zato ne čudi što upravo u njihovim redovima nalazimo najviše nepopravljivih romantičara. Oni su osjećajni, mirni, strpljivi i u potpunosti posvećeni svojim najmilijima. Takozvani kokotić njihov je cvijet rođenja i smatra se da on simbolizira otvoreno srce, a upravo je takvo srce rakova.

 1. LAV – suncokret

Dominantni, snažni, dostojanstveni, samopouzdani – sve to i još puno više su lavovi. Druželjubivi lavovi sjajno se snalaze u centru pažnje, a zbog svojih kvaliteta lako tamo i dospiju. Njihov cvijet rođenja je suncokret, grandiozan baš poput osobnosti lavova.

 1. DJEVICA – tratinčica

Najveće perfekcionistice među horoskopskim znakovima imaju oko za detalje, fokusirane su i vrlo praktične. Na prvu su malo rezervirane i sramežljive, a krasi ih jednostavnost. Jednostavan i nenametljiv je i njihov cvijet rođenja – tratinčica.

 1. VAGA – hortenzija

Postoji li itko šarmantniji od vaga? Ove karizmatične, pravedne, komunikativne i sofisticirane šarmerice jednostavno očaravaju. Vage su personifikacija balansa i harmonije. Takva je i hortenzija. Njezina čvrsta drvenasta stabljika i grozd nježnih malih cvjetova utjelovljuju balans između dviju suprotnosti.

 1. ŠKORPION – božur

Moćni škorpioni na glasu su kao jedan od najintenzivnijih znakova. Jako su strastveni, uvjerljivi, duboko osjetljivi i vođeni svojim emocijama. Raskošni božuri njihov su cvijet rođenja. Sami po sebi vizualno moćni, odišu luksuzom i romansom te tako savršeno odražavaju osobnost škorpiona.

 1. STRIJELAC – karanfil

U strijelcima se spaja fizička i intelektualna snaga. Oni su neovisni, pustolovni, uvijek željni novih avantura, puni energije, ambiciozni i optimistični. Njihov cvijet rođenja su karanfili, koji se smatraju vrlo izdržljivim i dugovječnim cvijetom te zbog toga simboliziraju snagu i izdržljivost strijelaca.

 1. JARAC – afrička ljubičica

Dobri stari jarčevi pripadaju skupini stabilnijih i ozbiljnijih horoskopskih znakova. Odgovorni i pouzdani, s obje noge stoje čvrsto na zemlji. Afrička ljubičica koja simbolizira vjernost njihov je cvijet rođenja, idealan za taj vjerni i odani znak.

 1. VODENJAK – orhideja

Najveći pustolovi zodijaka su neovisni, iskreni i odani vodenjaci. Taj znak kroz život kroči pod vodstvom svoje intuicije, a duhovnost mu je jako važna. Za vodenjake se često kaže da su baš posebni, kao i njihov cvijet rođenja, graciozna i unikatna orhideja.

 1. RIBA – alstromerija

Suosjećajne sanjarke ribe uvijek dopuštaju svojim emocijama da nadvladaju razum i intelekt. Ribe vodi njihovo veliko otvoreno srce. Pripadnice ovog znaka eterične su i nježne, poput svog cvijeta rođenja, predivne alstromerije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)