MNOGO SAM POTRESENA. MOJA KĆERKA IMA SAMO 16 GODINA I MNOGO SE RAZLIKUJE….

Mnogo sam potresena. Moja kćerka ima samo 16 godina i mnogo se razlikuje od svojih vršnjaka, tačnije od sve ostale djece. Ne zaniamju je stvari koje zanimaju drugu djecu, odličan je učenik, jednostavno teži ka perfekciji.

Nema momka, simpatiju i tako to, živi neki svoj film. Međutim, večeras sam ušla u njenu sobu i zatekla je kako plače. To me poprilično šokiralo, jer ne pamtim kada sam je vidjela da plače, jednostavno nije tip koji bilo kakve emocije iskazuje.

Kada sam je pitala šta joj je, šta joj se desilo pa plače, ona mi je kroz jecaj rekla da je dobila četvorku iz matematike. Prva četvorka koju je u svojem školovanju dobila. Pokušala sam je smiriti, urazumiti, ali nije uspjelo. Vjerovatno će čitavu noć preplakati.

Iskreno žao mi ju je, ali sa druge strane mi je i drago jer ovo što joj se desilo i što smatra velikim porazom i velikom nesrećom nije ništa naspram onoga što će kroz život doživljavati. U današnje vrijema ljudima poput nje je vrlo teško živjeti. Baš me ovo potreslo, plašim se za njenu budućnost… Kako će podnieti neki veći poraz kada je ovako doživjela ocjenu manje…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)