MUŽ JE UŠAO U SOBU I ZATEKAO ME NA SVE ČETIRI NA PODU DOK ČISTIM ZA KLINCIMA. REKAO MI JE OVIH 5 RIJEČI KOJE SU MI PROMIJENILE ŽIVOT!

Već godinama Hajdi Ham na kraju svakog dana utroši nekih pola sata na čišćenje i pospremanje sobe u kojoj su joj se djeca prethodno igrala.

Scenografija je praktično uvijek bila ista – pod prekriven kockicama, igračkama i hranom. Kada se prebroji svaki minut koji je utrošila na to od kada je rodila djecu, Hajdi je preračunala da joj je par godina otišlo samo na raspremanje.

A onda, jedne večeri, njen suprug je ušao u sobu i zatekao je kako puzi po podu i skuplja kockice. I ne samo da ih skuplja, već ih slaže po boji, jer kada Hajdi čisti i organizuje, čisti do kraja. I rekao joj je pet riječi koje njoj nikada ranije nisu pale na pamet.

Zašto prosto ne zatvoriš vrata?

Samo sam piljila u njega. Tačnije, kroz njega. Očekivala sam da se i on spusti na sve četiri pored mene i krene da mi pomaže u pomjeranju brda kockica. Umjesto toga, rekao mi je tih pet riječi. I baš to mi je trebalo. Odmah sam ustala i zatvorila vrata – kaže Hajdi u svom postu koji je postao viralan među mamama širom svijeta.

Ovih godina nam sa svih strana trube koliko je važno voditi računa o sebi, naročito kada ste roditelj. I važno je. Tako je lako izgubiti se u potrebama svojih ukućana. Ali zbrinjavanje sebe nije lako. Morate i u to da uložite vrijeme, energiju, ali i da zamolite za pomoć. Šta sve može da bude zbrinjavanje sebe?

Kada sakrijete par čokoladica negdje gdje ih nijedan ukućanin neće vidjeti, jer ih želite samo za sebe.

Kada upalite crtaže djeci da biste konačno popili kafu, i to toplu i svježu.

Kada ranije strpate djecu u krevet da biste vi i muž mogli da se na miru mazite na kauču.

Kada zatvorite vrata.

I šta sada? Sada je dogovor da klinci čiste sobu jednom nedeljno. Ne ja. Oni. Ostalih 95 odsto vremena soba izgleda ovako, i meni je to u redu. Sa ovim zatvorenim vratima mogu da živim – zaključuje Hajdi.

Izvor: zena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)