(RECEPT) KADULJA ZA BOLJU POTENCIJU: Muškarci Cijene Ovaj Napitak Koji Se Pravi Od Samo Četiri Sastojka

Ljekovita kadulja (Salvia officinalis) jest ljekovita biljka koja je veoma čest izbor u narodnoj medicini za upalne procese crijeva, želudca, jetre, bubrega, žuči i mokraćnih puteva. Poznato je da ima iznimnu antibiotsku i antiseptičnu moć, ali manje je poznato da se cijeni i kao sredstvo za potenciju.

Napitak se spravlja tako što se u 2 l kvalitetnog domaćeg vina ubaci 30 g kadulje i 70 g ružmarina pa se sve to skupa prokuha na pari nekoliko minuta. Vino se zatim ostavi da se ohladi dok ne postane sasvim mlako, a onda se u njega doda još 30 g meda.

Sve se promiješa, ulijeva u staklenke i pije po rakijska čašica prije jela. Tako spremljeno vino nije dobro samo za potenciju, već i za oporavak organizma kod rekonvalescenata. Ništa vas ne košta da probate.

Inače, ljekovita kadulja jest višegodišnja medonosna polugrmovita biljka visine 30 do 60 cm iz porodice usnača (Lamiaceae). Već u starom vijeku bila je poznata kao ljekovita biljka. Listovi sadržavaju eterično ulje, treslovine, smole, gorke tvari, fosfornu kiselinu, kalijeve i kalcijeve soli (kalcijev oksalat) i dr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)