Niste imali intimne odnose 7 ili više dana, evo šta će se dogoditi i šta se događa vašem organizmu!

Intimni odnosi muškarca i žene i danas u 21. vijeku se smatraju tabu temom, malo ili nikako se ne govori o tome, a i ono što se govori obično je u lošem kontekstu. Međutim, činjenice su sasvim suprotne od lošeg, intimni odnosi muškarca i žene su nešto najprirodnije što postoji i kao takvo ima izuzetan uticaj na ljutsko tijelo i duh.

Stručnjaci su utvrdili da ukoliko ovu aktivnost ne obavljamo najmanje sedam dana, onda mogu da se dogode velike i ozbiljne posljedice, baš kao i kada je u pitanju bilo koja druga aktivnost. Evo o kojim posljedicama je riječ:

Stres
Da biste umanjili stres idealno rješenje je da imate odnose sa svojim partnerom. Istraživanja koja su izvršena 2005. godine pokazala su da odnos koji imate sa svojim partnerom djeluje na mentalne i fizičke osobine i u znatnoj mjeri ih poboljšava.

Problemi sa srcem
Obzirom da za vrijeme intimnog odnosa dolazi do fizičke aktivnosti, to se pokazalo jako dobrim kada je u pitanju održavanje zdravlja srca, te samim tim djelujemo i na cirkulaciju. Ukoliko jednom sedmično vodite ljubav onda su vam smanjene šanse da obolite od erektilne difuzije.

Nisko samopouzdanje
Kada dođe do ejakulacije , svi hormoni prolektin testosteron kao i estrogen djeluju na naše emocije i uravnotežuju ih.

2 misli o “Niste imali intimne odnose 7 ili više dana, evo šta će se dogoditi i šta se događa vašem organizmu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)