POGLEDAJTE ŠTA UČINITI DA VAM VEŠ MIRIŠE SEDMICAMA

Čini se da nema ništa jednostavnije od pranja rublja u stroju. Bilo kako bilo, i ovo beznačajno zanimanje ima više “zapleta” nego što možete zamisliti. Odjevni predmeti dulje će zadržati svoj oblik i raznolikost te se lakše raspadati ako ga slučajno operete na nižim temperaturama. Nadalje, topla ili hladna voda može upravljati zemljom na sličan način kao i kipuća voda, pod uvjetom da imate pristojnu perilicu i sredstvo za čišćenje odjeće.

Samo se stvari, na primjer, posteljina ili ručnici mogu prati na 90°C radi dezinfekcije. Sve ostale stvari mogu se prati na nižim temperaturama.

Ekstremno pranje trapera:

Proizvođači trapera imaju ekstremnu procjenu po ovom pitanju: oni ne žele pranje u perilici kako bi dulje sačuvali raznolikost. U slučaju da niste spremni slijediti ovaj prijedlog, idealan razmak između 2 pranja je vrijeme od 2 do pola godine, ovisno o tome koliko često se hlače nose i posebnim kvalitetama vašeg tijela.

Pogrešno sušenje:

Nepromišljeno sušenje nepovoljno utječe na vašu odjeću, kao i neodgovarajuće pranje. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se klonite problema:

– Pokušajte ne koristiti pretjerano programirano sušenje: vaše se stvari brže kvare i gube raznolikost. Pokušajte ga ne koristiti za suhu i lomljivu teksturu.

Pokušajte ne drapirati tkane i vunene stvari jer će izgubiti oblik. Osušite ih na ručniku na ravnoj površini.

– Prije vješanja odjeću protresite kako biste spriječili gužvanje.

Nesretna potpora perilice rublja

Prljavština, naslage sredstva za čišćenje i svi ti agregati u perilici rublja tijekom dužeg vremenskog perioda ponekad će dospjeti na vašu odjeću, što će potaknuti užasan smrad i bijele mrlje. Da biste to spriječili, pridržavajte se nekoliko jednostavnih smjernica za održavanje:

– Ispraznite perilicu nakon svakog pranja.

– Nakon svakog pranja uklonite višak sredstva za čišćenje s elastike na ulazu.

– Rutinski sušite držač sredstva za čišćenje.

– Jednom svaki mjesec pokrenite stroj “nenapunjen” sredstvom za čišćenje i dezinfekciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)