SVEKRVA JE DOŠLA KOD NAS NA VEČERU, A ZBOG ONOG ŠTO JE URADILA IZBACILA SAM JE IZ KUĆE

Odnos svekrve i snahe vječita je tema koja je uvijek aktuelna. Zapravo, oduvijek je prava rijetkost da su odnosi na ovoj relaciji harmonični, ili bar korektni. Neko nekom uvijek tu želi da zagorča život, a čini se da je to češće svekrva.

Tako je jedna žena na Reditu ispričala koliko je pobesnela kada je svekrva došla kod nje i supruga na večeru, a zatim hranu koju je ona spremila bacila u kantu.

Kako je napisala na Reditu, to je trebalo da bude opuštena porodična večera, koju je ona spremila taman prije nego što je svekrva došla. Dočekala ju je, pozdravila se sa njom i otišla da se na brzinu istušira, a njen muž je kasnio s posla, prenosi Mondo.

Kada je izašla iz kupatila, zatekla je praznu šerpu u kojoj je bila večera, a njena svekrva je uzela drugu posudu i počela da priprema obrok. Majka njenog supruga rekla joj je da je vjerovatno zaboravila da isključi ringlu, te da je večera zagorjela, pa je ona uzela da spremi nešto na brzinu.

Međutim, kada je žena otvorila kantu, vidjela je da hrana uopšte nije zagorjela!

“Izgubila sam živce zbog nje jer ovo nije prvi, a nije ni drugi, već treći put da ovo radi. Možda ćete mi sada reći da je to slučajnost, ali ne vjerujem. Vikala sam na nju, rekla sam joj da nije trebalo da dira moju večeru jer sam provela vreme i uložila trud da to napravim, a zatim je lagala zašto je bacila hranu, dok joj se zapravo samo ne sviđa kako kuvam. Moj muž se umiješao i rekao mi da se smirim, te da ’mama nije mislila loše’. Rekla sam joj da odmah napusti moju kuću”, objasnila je žena.

Nakon kraće svađe, svekrva je otišla, a muž je onda pobjesnio na nju i optužio je da je isterala njegovu majku iz kuće “samo zato što je spremala večeru”. Međutim, ona smatra da on ne razumije poentu svega.

“Rekla sam mu da je večera već bila spremna, ali da ju je ona bacila, a nije bila čak ni zagorjela. Nazvao me je ludom i otišao na sprat, gdje je sam pojeo celu večeru koju je spremila njegova majka. Ja sam jela jogurt i urme, što je bilo užasno jer sam umirala od gladi”, zaključila je priču ova žena.

“Prvo, imaš problem sa mužem, pa tek onda sa svekrvom. Riješi prvo to sa suprugom, da budete ujedinjeni prije nego što sve to eskalira”, jedan je od savjeta koji je dobila od forumaša.

“Nije to bila slučajnost, nego je svekrva željela da ti pokaže ko je glavni. Vrijeme je da se tvoj suprug probudi. Ni slučajno ne bi trebalo da staje na njenu stranu i govori ti kako ’nije mislila loše’. Ovo nije bio samo nesporazum i ako je neko ovdje lud, to definitivno nisi ti”, poručili su joj.

Novi.ba/ Mondo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)