Dijete je karma roditelja, ništa nije slučajno: DOBRO PROČITAJTE!

Dijete je kao mašina koja vas gura naprijed i kada nemate snage, koja vam pokazuje za šta ste sve spremni, a toga niste ni bili svjesni

Svaka osoba dolazi na ovaj svijet sa specijalnom, jedinstvenom misijom. Dok živi svoj životni put, osoba ispunjava svoju misiju, ali i utiče na život svojih roditelja.

Da, taj mali čovjek dolazi da vas nauči toliko toga. On će vas vratiti na pravi put. Ojačati vas. Dolazak djeteta će vam radikalno i zauvijek promijeniti život.

Sa druge strane, roditelji su skloni da dijete, odnosno njegovu ličnost ili ponašanje, vide kao “svoj krst”, kaznu za nešto što su radili u mladosti, umesto da cijene sve ono lijepo što potomstvo donosi.

Ako star čojvek iskreno sagleda svoj život i analizira ga, sigurno će vidjeti sve uspjehe i pobjede koje nikada ne bi postigao da nije imao dijete, bilo da je u pitanju promjena rđavog karaktera ili uspjeh u karijeri na koji ga je motivisalo dijete, ili nešto treće.

Dijete je kao mašina koja vas gura naprijed i kada nemate snage, koja vam pokazuje za šta ste sve spremni, a toga niste ni bili svjesni. Koliko ljubazni, strpljivi i nesebični umijete da budete.

Djeca često roditeljima otvaraju nove poglede na život. Kada bi roditelj bolje razmislio i saslušao, vjerovatno bi shvatio da je dijete u pravu.

Dječja duša bira roditelja koji misli da ne umije da pruži ljubav, baš da bi ga uvjerio u suprotno.

Razmislite – koliko ste mudriji postali kad ste se ostvarili kao roditelj?

Ako vaše dijete više ne živi sa vama, ako je vaš odnos poljuljan, razmislite gdje ste napravili grešku, šta niste saslušali, šta niste razumjeli. Nikad nije kasno da razumijete.

Ako imate bolesno dijete, to je lekcija života koja će vas učiniti jačim. Učiti vas da uživate u životu, u svakom danu, šta god da se dešava. Da vidite sreću u najmanjim stvarima. Takvo dijete je poseban dar. S božjom pomoću, ono će ozdraviti i zajedno ćete uživati u plodovima najvažnije lekcije koju ste naučili.

(Stil.kurir.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)