CRN0G0RAC u Tivtu P0PI0 kafu, rakiju i kiselu, a kad je dobio račun, UMAL0 SE NIJE SRUŠI0

Trenutak šoka prizorom cifre je poželio da ‘ovjekovječi’ jednom fotografijom, koju je odmah postavio na društvenu mrežu X, nekadašnji Twitter, pa reakcije slične svojoj izazvao odmah u komentarima

Kafa, rakija i kisela voda – jedna tradicionalna balkanska kafanska porudžbina, zar ne? I, barem nekada, najjeftinija. E, pa, čini se ne više. Zapravo – ne svuda.
Ali, moramo svi, kao i Crnogorac koji je za ova tri pića platio paprenu cijenu, da naučimo da često ne plaćamo ono što konzumiramo, već “rentu” za lokal u kome boravimo. Pa, što luksuznija lokacija ugostiteljskog objekta, to će i naš račun biti veći.

Jedan Crnogorac otišao je u Tivat, ili preciznije – u luksuzni resort Porto Montenegro, pa poželio da popije espresso kafu (2x), rakiju (2x) i jednu kiselu vodu – tradicionalni jutarnji trio na tamošnji način. Da li je pogledao cijene prije nego što je poručio ili je naivno pretpostavio da to ne može da košta više od 10 eura, na primjer – nije naglasio, ali se izuzetno iznenadio – neprijatno – kada mu je konobar donio račun koji treba da plati.

Svoj trenutak šoka prizorom cifre je poželio da ‘ovjekovječi’ jednom fotografijom, koju je odmah postavio na društvenu mrežu X, nekadašnji Twitter, pa reakcije slične svojoj izazvao odmah u komentarima.

Račun skoro 50 KM

Ispod računa za pomenuta pića (treba uzeti u obzir da su poručene dvije kafe i dvije rakije) stajala je cijena – 24 eura!

– Volim Crnu Goru, svi znate, ali ovo je bezobrazluk. Naplatiti kiselu vodu 0.7l sedam eura – baš ne bi smjelo. Meni nije žao, za ovu državu bih život dao, ali što je mnogo, mnogo je – napisao je momak iz Crne Gore, a svi su mogli da vide u nastavku da kafa košta tri eura, a šljivivovica 5.5 eura.

U komentarima su ga jedni upitali šta je očekivao kada je odlučio da sjedne u kafić u tako popularno i opšte poznato skupo mjesto, a drugi su govorili da ni u najpoznatijim evrposkim metropolama cijene nisu tako visoke.

“Ni u Rimu kafa ne košta 3 eura”

“Ni u Rimu espresso ne košta tri eera”, “Ovo je klasično ‘udaranje’ po ušima”, “Kafa ne bi smjela da košta više od 2.5 eura, a kisela preko četiri”, “Šljiva skuplja nego Burbon”, bili su samo neki od mnogobrojnih napisanih komentara iznenađenih Balkanaca ispod fotografije ceha koji je Crnogorac platio, piše Žena.rs.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)