TRAVAR Asim Kljun ‘ZAPALI0 BALKAN’: Za 4O dana nestaje hepatitis, cir0za, rak i tum0ri…

Odgovornost pada na svakoga tko tvrdi da je liječnik, pa čak i na onoga tko tvrdi da je liječnik za narod, iako ostaje nejasno što to zapravo znači.

Nije mi dovoljno samo prihvatiti plaćanje, izdati lijek i zaključiti stvar.

Uz svoje pacijente stojim do samog kraja, nikada ih ne izdajem niti napuštam u trenutku njihove potrebe.
Ne žalim se kada mi prekidaju obroke, ometaju pauze ili zahtijevaju moju stalnu budnost.
Upravo ta nepokolebljiva predanost zaslužuje njihovu ljubav, poštovanje i nepokolebljivu podršku. Zbog toga sam izdržao i izdržat ću…
Na užurbanoj barskoj pijaci, smještenoj u srcu lučkog grada, nalazila se biljna apoteka “Imela” – pionirska ustanova u oblasti fitoterapije. Asim Kljun, sada cijenjen kao autoritet za bolesti jetre, bio je vizionar iza ovog pothvata. Tada fitoterapija nije bila tako široko prihvaćena kao danas. Na svoj osamnaesti rođendan Asim je od jugoslovenske vlade dobio svu potrebnu dokumentaciju i dozvole za otvaranje svoje apoteke. Međutim, njegova početna namjera nije bila liječiti druge. Svojim malobrojnim posjetiteljima jednostavno je dao upravo ono što su tražili – kutiju čaja od grožđa, paketić sušenog nevena ili gaveza.

Kako je vrijeme prolazilo, počeo je opažati ponavljajući obrazac – isti pojedinci koji su se vraćali po drugu šalicu čaja, naizgled bez utjecaja na prethodni unos. Ipak, bio je itekako svjestan moći bilja. Njegova majka Ćamka uspješno je liječila brojne osobe oboljele od žutice, ciroze i hepatitisa. Naime, za vrijeme Drugog svjetskog rata, usprkos njenom ograničenom obrazovanju, uprava bolnice u Užicu čak joj je ponudila da postane liječnica, isključivo kako bi bila prisutna u bolnici, kuhala “svoje” čajeve i spriječila eventualnu žuticu epidemija.

Unatoč strahu od preuzimanja odgovornosti za nečiji život, Asim je bio itekako svjestan važnosti pravilnog postupanja i pridržavanja uputa. Do te je spoznaje došao tijekom razgovora s kupcima u svojoj maloj ljekarni, gdje je uglavnom prodavao čajeve. Kako je stekao više samopouzdanja, Asim se od običnog prodavača čaja transformirao u istaknutu osobu u zajednici, dajući savjete i preporučujući određene vrste i količine čaja.

Bez sumnje, nije bilo pogreške u procesu; svaki je pojedinac bio izliječen, što je rezultiralo potpunim odsustvom klijentele. Kako se poglavlje približavalo kraju, Asim je zapečatio apoteku čvrstim lokotom, upustio se u novu avanturu kao kuhar na velikom prekooceanskom brodu i zaplovio u golemi svijet. No, unatoč njegovim iznimnim kulinarskim vještinama, njegovo duboko razumijevanje ljudske dobrobiti nije se moglo potisnuti i manifestiralo se svakodnevno. Kao posljedica toga, brzo je napustio svoju kutlaču, prepoznavši da njegov pravi poziv, njegov urođeni talent, leži u pomaganju drugima u poboljšanju njihovih fizičkih i mentalnih sposobnosti, čime se očuva njihovo najbolje zdravlje.

Iznenađujuće, unatoč šestom desetljeću života, malo je poznato da nikada niste bolovali od bilo koje bolesti, uključujući i običnu gripu. Zanima me, primjenjujete li svoje recepte za održavanje svog iznimnog zdravlja?

Čvrsto vjerujem u nasljednu prirodu dobrih gena. Kada pripremam čajeve za druge, uvijek pazim da kušam malu porciju svakoga. Ova predanost mom zanatu drži me budnim i punim energije, čak i dulje vrijeme. Neki od mojih poznanika čak su me prozvali “čovjekom-strojem”. Začudo, nikada nisam dobio nikakve injekcije, nemam zdravstvenu knjižicu, a zubaru sam bio samo dva puta u cijelom životu. Glavobolja, gripa i prehlada strani su mi pojmovi – nikad se nisam razbolio. Osjećam se kao da sam stalno osamnaestogodišnjak, neotporan na bilo kakve potencijalne bolesti. Nedvojbeno je to zahvaljujući snazi ​​čajeva koji su mi podarili nevjerojatno snažan imunološki sustav.

Svojedobno ste se našli u središtu medijske pozornosti, domaće i inozemne. Mediji su vas povezivali s istaknutim osobama poput Pamele Anderson, Oprah Winfrey i Vladimira Putina. Međutim, što je na kraju ispalo od njih?

Koliko mi je poznato, još uvijek su živi i napreduju. Šalim se, naravno. U prošlosti su moje interakcije s njima uvijek bile posredstvom posrednika i određenih pojedinaca uključenih u moje poslovne poslove. Nažalost, ti su pojedinci dali prednost vlastitoj financijskoj dobiti nad zadovoljavanjem potreba tržišta. Zbog toga se više ne mogu smatrati mojim suradnicima, jer su dokazali da mogu izazvati značajnu štetu. Vrijeme je za novi početak.
Može li to biti objašnjenje odsutnosti medija od gotovo tri godine?

Ne, to nije slučaj. Posao me izjedao, iako u nešto manjem obimu. Posvećivao sam nebrojene sate telefonskim razgovorima dok mi se baterija konačno nije ispraznila. Započinjao bih dan u izlasku sunca, sjedeći za doručkom, samo da bih svjedočio zalasku sunca i spuštanju noći, a da nisam ni zagrizao. Odrastanje mojih unuka, godišnji odmori, sinovo vjenčanje, njegova matura i godišnjice braka iskliznule su mi kroz prste. Vrijeme provedeno s voljenima i prijateljima postalo je daleka uspomena. Potpuno sam se izgubio iz vida. Život na kotačima pokazao se monotonim, a upuštanje u razgovore iscrpljujuće. Žudio sam za predahom, ali sam shvatio da ga zapravo nikada nisam ni imao.

Nadam se da će se to pokazati lažnim.

Upravljanje ogromnom potražnjom za vašim čajevima i rješavanje zahtjeva pacijenata može biti prilično izazovno.

– Isticanje odgovornosti je po meni od najveće važnosti. Razmotrite ovaj scenarij: ako bih davao terapiju za cirozu jetre bolesnoj osobi, a tijekom liječenja, ona bi doživjela potpuno nepovezan srčani udar, bih li ja bio odgovoran za njihovu smrt? Bi li bilo sumnje u moj doprinos situaciji? Dopustite mi da pojasnim, moje terapije nisu jeftine, ne prodajem čudotvorne lijekove u jeftinim pakiranjima i ne nudim lažnu nadu. Upravo zato svoj posao ne završavam jednostavno na kućnom pragu. Svaki pojedinac koji tvrdi da je liječnik, pa i “narodni liječnik” – što god to značilo, mora snositi teret odgovornosti. Ne mogu prihvatiti plaćanje, dati lijekove i naglo prekinuti priču. Uz svoje pacijente stojim do samog kraja, ostajem im vjeran i ne napuštam ih u nevolji.

Imam pitanje: je li točno reći da engleska kraljica Elizabeta također uživa u vašim čajevima? Osim toga, zanima me s kojom bolešću možda boluje.

Koliko mi je poznato, nema nikakvih bolesti. Veza je uspostavljena preko novinara jednog sarajevskog dnevnog lista, koji se slučajno poznaje s novinarom “Independenta”. Imao sam priliku spasiti život novinarki iz Sarajeva, a ona je od tada postala izuzetan zagovornik i podrška mom radu. Moje čajeve, koliko sam shvatio, pije preventivno, da okrijepi svoj organizam. Ako je to doista tako, drago mi je. Čajevi su napravljeni prema tajnom receptu koji nikada nikome nisam otkrio, uključujući farmaceutske tvrtke koje su mi nudile znatne svote novca u zamjenu za njegovu prodaju.

I to je razlog zašto…

Potražite lijekove na bazi bilja kao rješenje za svoje bolesti i zdravstvene probleme.

Oboljeli od ciroze jetre, hepatitisa B, hepatitisa C, bolesti dišnog sustava, cisti, tumora i raka mogu pronaći nadu i potencijalni spas u borbi protiv ovih bolesti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)