JEDN0STAVAN TRIK za rashlađivanje kuće u vrelim noćima: 0DMAH DJELUJE

Sada kada je stiglo ljetno vrijeme, otkrili smo iznimno jednostavnu metodu za održavanje hladne temperature u vašem domu, omogućujući ugodan noćni san.

Kako navodi Jutarnji, pojava čestih toplinskih udara može pretvoriti ugodne ljetne dane u vlažne noći, što rezultira neugodnim snom u zagušljivim spavaćim sobama.

Prema Lauri McKenna, novinarki za express.co.uk, to što je žena možda je čini sklonijom osjećaju pretjerane topline tijekom vrućih ljetnih noći, ali vjeruje da nije sama u borbi za spavanje u zagušljivim večerima.

U potrazi za olakšanjem od hladnoće tijekom ranih sati, ispričao je da je naišao na neočekivano jednostavno, ali vrlo učinkovito rješenje kada je odlučio otvoriti nekoliko prozora.

Prije sam vjerovao da je držanje prozora zatvorenim tijekom vrućeg vremena najučinkovitiji način za održavanje hladne unutarnje temperature. Bilo mi je logično da bi dopuštanje ulaska vrućeg zraka samo pogoršalo stvari. Kao rezultat toga, uvijek sam držao zatvorene prozore i navlačio zavjese kad god bi vanjska temperatura porasla.

Ipak, jedne nemirne noći odlučila sam provjeriti kakvi su uvjeti u sobama moje djece. Nadao sam se da ću pronaći hladnije okruženje od svog. Nažalost, to nije bio slučaj. Bez oklijevanja sam otvorio i prednji i stražnji prozor spavaće sobe. Nisam ni znao da će ova jednostavna radnja stvoriti osvježavajući put hladnog zraka, trenutačno smanjujući temperaturu u cijeloj kući.

Laura McKenna, puna entuzijazma, dijeli svoje otkriće izuzetno jednostavnog, ali učinkovitog rješenja. To joj do sada nije palo na pamet, ali strateškim otvaranjem prozora na suprotnim stranama svoje kuće uspjela je olakšati kretanje zraka. To je omogućilo zarobljenom toplom zraku da pobjegne dok je prihvaćala osvježavajuću svježinu noćnog zraka. Očito, zrak koji se kreće ima učinak hlađenja u usporedbi s ustajalim zrakom, što Lauri omogućuje stvaranje ugodnog povjetarca i pospješuje cirkulaciju zraka unutar njezine kuće. Otišavši korak dalje sa svojim improviziranim rješenjem za klimatizaciju, odlučila je objesiti vlažnu plahtu ispred otvorenog prozora, dodatno pojačavajući svježinu povjetarca. Laura oduševljeno uzvikuje zbog ovog naizgled čudesnog otkrića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)