STRUČNJACI TVRDE DA KLIMU TREBA DRŽATI SAM0 NA 0V0LIK0 STEPENI: Sve ispod 0VE BR0JKE može biti K0BN0 P0 ZDRAVLJE

Brzi prijelaz iz hladnog okruženja u visoke temperature predstavlja rizik za osobe sa srčanim problemima, kroničnim bolestima koje zahtijevaju lijekove, pa čak i za one koji su dobrog zdravlja.

Kako biste osigurali optimalnu udobnost tijekom ljetne sezone, stručnjaci savjetuju postavljanje klima uređaja na temperaturni raspon od 24 do 27°C.

Za optimalnu udobnost važno je održavati umjerenu temperaturnu razliku između klimatiziranog prostora i vanjskog prostora. Idealno bi ta razlika trebala biti oko pet do sedam stupnjeva. Međutim, nije neuobičajeno da temperaturni jaz dosegne čak 15 ili čak 20 stupnjeva, uzrokujući značajan i nagao utjecaj na tijelo.

N1 savjetuje da se ne postavljate direktno ispod klima uređaja jer to može dovesti do razvoja išijasa. Znojenje i vlažna odjeća, kao rezultat sjedenja u klimatiziranoj prostoriji, često su faktori koji pridonose ovom stanju.

Redovito čišćenje filtera i servisiranje klima uređaja ključno je za sprječavanje nakupljanja bakterija, alergena i prljavštine koji mogu dovesti do raznih zdravstvenih problema.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)