0V0 je moj SAVJET svima koji pate od ZGL0B0VA, akni i B0L0VA u ušima: M0RATE probati šta 0vi zeleni listovi M0GU učiniti!

Tijekom ljetne sezone čest je prizor naći cvijeće koje krasi brojna kućanstva, jer zahtijeva relativno jednostavno održavanje, a osvaja svojom živopisnom paletom boja i produljenim trajanjem cvatnje.

Mnogi od vas možda ne shvaćaju da ovo općenito voljeno cvijeće služi svrsi izvan pukog ukrasa.

Pelargonije su bez sumnje jedno od najomiljenijih cvjetova za balkone. Ipak, njihove prednosti daleko nadilaze njihovu puku ljepotu.

Možda niste znali, ali biljka geranija posjeduje brojna ljekovita svojstva. Danas ćete, zahvaljujući YouTube kanalu “cilt beszälki ve sağlık,” imati priliku otkriti različite načine na koje se geranijum može iskoristiti i za zdravlje i za ljepotu.

Korištenje lišća geranija kao prirodnog lijeka za bolove u uhu uobičajena je praksa.
Kako biste ublažili bol u uhu i simptome prehlade, eksperimentirajte s ovim osebujnim pristupom koristeći lišće geranija. Započnite skupljanjem nekoliko listova i odabirom jednog. Nakon što operete i osušite list papirnatim ručnikom, stavite ga u oblik lijevka. Nježno umetnite zamotani list u uho osjećajući nelagodu. Ova tehnika pokazala je izvanrednu učinkovitost u ublažavanju bolova u ušima i bolesti povezanih s prehladom.

Perad se često preporuča za ublažavanje tegoba u kostima i zglobovima.
Doživite umirujuću moć ovog obloga, osmišljenog za ublažavanje nelagode uzrokovane upalom, ozljedom ili degenerativnim stanjima. Možda će biti iznenađenje da jednostavan list geranija može dati tako izvanredne rezultate, ali jednom kada ga isprobate, osobno ćete svjedočiti njegovim transformativnim učincima na vašu kožu.

Koji su koraci za izradu ljekovitog obloga?
Uzmite dva lista muškatnog oraščića i sameljite ih u mužaru dok ne puste sok. Mljevenu smjesu nanesite na cijelu površinu lista muškatnog oraščića i stavite na oboljelo mjesto, pazeći da smjesa bude u izravnom dodiru s kožom. Zamotajte list u foliju i ostavite ga na mjestu, najbolje preko noći. Ovaj oblog je također vrlo učinkovit za stanja kao što je sindrom karpalnog tunela, koji može uvelike utjecati na kvalitetu života.

Ne propustite priliku eksperimentirati s ovim jednostavnim, ali vrlo učinkovitim receptom.

Spavaća soba ukrašena živopisnom prisutnošću geranija.

Uvođenjem geranija u svoju spavaću sobu, možete iskusiti njihova umirujuća svojstva, koja mogu pomoći u ublažavanju nesanice. Nadalje, pelargonije imaju sposobnost stvaranja kisika.

Repelent za muhe.
Miris geranija vrlo je učinkovit u odbijanju muha i drugih letećih insekata zbog njihove averzije prema njemu.

Zaštitna obloga za lice.
Ne samo da listovi geranija posjeduju gore spomenuta svojstva, već pokazuju i antibakterijska svojstva. Ovi se listovi mogu koristiti u izradi maske za lice koja je posebno korisna za osobe s mješovitom ili masnom kožom koja je osjetljiva na akne. Ova maska ​​učinkovito uklanja mrlje od akni, pružajući brze rezultate. Dodatno, ulje geranija je dostupno za kupnju.

Kako bismo zadovoljili naše zahtjeve, potrebno nam je:

Pomiješajte tri lista geranija s jednom žlicom bijelog jogurta.

pristup:

Započnite temeljitim pranjem listova, a zatim ih osušite papirnatim ručnikom. Uzmite mužar i u njemu zgnječite lišće. Nakon što su listovi izmrvljeni, prebacite ih na tanjur. Da biste dovršili postupak, u izmrvljene listiće dodajte žlicu jogurta.
U samo nekoliko minuta možete jednostavno pripremiti ovu masku koja ne samo da pomaže u uklanjanju akni već ima i antibakterijska svojstva. Štoviše, učinkovito pomlađuje stanice kože i posebno je koristan za tinejdžere.
Osim toga, učinkovito uklanja mitesere, pročišćava sebum i smanjuje pojavu pora.

primjena:

Prikladna za osobe svih dobnih skupina, ova je maska ​​posebno pogodna za one s mješovitom, masnom kožom ili kožom sklonom aknama. Međutim, osobe sa suhom kožom trebale bi se suzdržati od korištenja ove maske. Prije nanošenja kožu dobro očistite i nanesite tonik. Uz pomoć kista nježno nanesite masku na cijelo lice, izbjegavajući osjetljivo područje oko očiju. Ostavite masku da se osuši 30 minuta. Nakon što se osuši, uklonite sve ostatke maske gelom za čišćenje. Nastavite s nanošenjem tonika i zaključite rutinu njege hidratacijom kože kremom.

Za optimalne rezultate preporuča se koristiti masku tri puta tjedno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)