“Naše LJET0VANJE se pretvorilo u PAKA0”: IZNAJMILI SMJEŠTAJ U HRVATSK0J, pa D0ŽIVJELI tragediju

Uve Idler, Nijemac koji živi u Švicarskoj, i njegova porodica doživjeli su pravu noćnu moru tokom svog godišnjeg odmora u Omišu. Uve (33), njegova bivša djevojka i majka Angelika (55) stigli su u rezervisani stan 24. jula, ali su se njihovi planovi ubrzo pretvorili u tragediju.

Nakon što su se smjestili u zajedničku prostoriju, Angelika je odlučila da se odmori. Na putu do svoje sobe, nažalost, pala je u provaliju duboku dva metra, jer ispred nije bilo ograde ni rasvjete. Prema riječima gazdarice, ograda je bila planirana i već je naručena, ali još nije stigla.

“Moja majka je bila u potpunom šoku. Mislim da je krajnje nemarno iznajmiti stan u ovakvom stanju”, izjavio je Idler za švicarski portal 20 minuta. Nakon što su obavijestili gazdaricu o nesreći, ona je pozvala Hitnu pomoć, ali prava drama tek je počela u bolnici.

Zbog povreda, 55-godišnja Njemica nije mogla da ode do WC-a, a medicinske sestre su joj tek poslije sat vremena molbi stavile pelene. Dodatno, kada bi pelena bila puna, a krevet natopljen, sestre su ostavljale Angeliku da satima leži u sopstvenoj mokraći i rugale se njenim zahtjevima.

“Takvo ponašanje bilo je krajnje nehumano”, naglašava Idler. Angelika je provela pet noći u splitskoj bolnici, gdje je slomila rame koje je sanirano. Nakon toga je medicinskim transportom, organizovanim od strane Njemačkog automobilskog kluba (ADAC), prebačena u Njemačku.

“Nakon što je moja majka prebačena, ispostavilo se da splitska bolnica ADAC-u nije dostavila potpunu dijagnozu. Razderotine, ogrebotine, slomljena karlica i prelom kuka nisu bili navedeni, a ti podaci su bili važni za transport”, ogorčen je Idler.

Nije jasno da li splitska bolnica nije otkrila dodatne povrede ili jednostavno nije proslijedila informacije ADAC-u. Uve Idler se sada vratio u Švicarsku, ali će uskoro otputovati u Njemačku da bude sa majkom, koja je u utorak otpuštena iz bolnice. Oboje su i dalje duboko uzrujani i planiraju da podnesu tužbu protiv bolnice i vlasnika smještaja.

Splitska bolnica još uvijek nije komentarisala ove optužbe.

preuzeto

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)