NAJMEKŠA T0RTA NA SVIJETU..T0PI SE U USTIMA..PREPUSTITE SE UŽITKU!

Ovaj slatki desert može se pohvaliti naizmjeničnim slojevima vlažne čokolade i kolača od kave, nadopunjenih slatkim nadjevom od karamele, a sve je elegantno obavijeno baršunastim premazom od tamne čokolade.

Bilo da se radi o posebnom događaju ili samo o prekrasnom užitku, ova će torta zajamčeno ispuniti vašu želju za nečim slatkim.

Potrebne komponente za ovaj recept su sljedeće:

Za pripremu kolača potrebni su vam sljedeći sastojci: 3 jaja, prstohvat soli, 150 g šećera, 8 g vanilin šećera, 80 ml ulja, 100 ml mlijeka, 1 žlica instant kave, 180 g brašna, 20 g gorkog kakaa i 15 g praška za pecivo.

Za ukusan karamel nadjev pomiješajte jednu žlicu šećera, jednu žlicu gorkog kakaa, jednu žlicu kukuruznog škroba, 250 ml mlijeka, 60 g tamne čokolade i jednu žličicu maslaca.

Preljev:
Količina tamne čokolade od 60 grama.

Koji su koraci da napravite što nježniju tortu?

Da biste se pripremili za pečenje, počnite tako da zagrijete pećnicu na temperaturu od 180°C (350°F). Zatim uzmite kalup za pečenje 18×27 cm i dobro ga namastite i obložite papirom za pečenje.

Da biste napravili tijesto za kolače, počnite mutiti 3 jaja s prstohvatom soli u velikoj zdjeli dok ne postanu pjenasta. U smjesu polagano dodajte 150 g šećera i 8 g vanilin šećera, nastavljajući miješati dok ne postane lagana i prozračna.

Pomiješajte 80 ml ulja sa 100 ml mlijeka, dobro promiješajte. Zatim otopite 1 žlicu instant kave u maloj količini vruće vode i umiješajte u smjesu.
U posebnoj posudi pomiješajte 180 g brašna, 20 g gorkog kakaa i 15 g praška za pecivo. Polako umiješajte suhu smjesu u mokre sastojke, osiguravajući temeljitu integraciju.

Za izradu kolača pažljivo prebacite tijesto u predviđenu posudu za pečenje i poravnajte površinu. Kalup stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče otprilike 30-35 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe bez tragova.
Nakon pečenja jelo izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi dok je još u kalupu. Sada idemo na pripremu karamel nadjeva.

Pomiješajte žlicu šećera, žlicu gorkog kakaa i žlicu kukuruznog škroba u loncu. Dok polako ulijevate 250 ml mlijeka, stalno mutite kako se ne bi stvorile grudice.
Da se smjesa zgusne i dovede do vrenja, stavite lonac na srednju vatru i stalno miješajte.

Nakon što maknete s vatre, u smjesu umiješajte 60 g crne čokolade i 1 žličicu maslaca, neprestano miješajući dok se čokolada potpuno ne otopi i postane baršunasta. Ostavite karamel nadjev da se ohladi na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite u hladnjak dok vam ne zatreba.

Da biste izradili tortu, nakon što se potpuno ohladi, izvadite je iz kalupa i nastavite s vodoravnim rezanjem, što rezultira u dva različita sloja.
Pazite da se nadjev od karamele ravnomjerno rasporedi po donjem sloju prije nego što ponovno stavite gornji sloj.

Za preljev zagrijte 60 g tamne čokolade u mikrovalnoj ili zdjeli na pari dok se ne otopi. Nakon što se otopi, pažljivo prelijte čokoladu preko torte, dopustite joj da se slije niz stranice za estetski ugodan završetak.

Poslužiti:

Prije rezanja i posluživanja važno je dopustiti da se preljev stegne. Prepustite se izvrsnoj i luksuznoj čokoladnoj torti s kavom i finim nadjevom od karamele!
Ideje kako najbolje uživati ​​u ovom proizvodu:

Pojačajte užitak tako što ćete ga nadopuniti komadićem prozračnog šlaga ili obilnom kuglicom kremastog sladoleda od vanilije. Za ugodno poslijepodnevno uživanje, nadopunite ga šalicom kave koja se diže ili umirujućom šalicom čaja.

RECEPT POGLEDAJTE NA VIDEU ISPOD REKLAMA DOLE:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)