Prijatelj iz Italije mi je pokazao 0VU MET0DU pripreme MAKAR0NA: 0d sada pa nadalje, to će biti jedina tehnika K0J0M SE K0RISTIM.

Ovaj cjeloviti obrok za obitelj prikazuje recept za hranjivu kremastu piletinu i mozzarellu. Prekrasna mješavina nježne tjestenine, hrskave piletine i ukusnog umaka od sira jamči da je omiljeni izbor za sve.

Ova peciva, pečena do savršene zlatne nijanse i raskošno prekrivena mozzarellom, zasigurno će zaslijepiti vaše iskustvo objedovanja.

Sastojci:

Za pripremu tjestenine i umaka trebat će vam:

400 grama penne tjestenine
400 grama bijelog umaka, poput bešamela
300 grama krem ​​sira,
250 grama naribane mozzarelle

400 mililitara vrhnja.
400 mililitara pileće juhe,
100 grama ribanog parmezana
i 80 grama neslanog maslaca.
Četiri žličice paste od češnjaka,
zajedno s prstohvatom soli i malo crnog papra.
Sitni komadić sušenog peršina.
Za preljev:

200 grama nasjeckane mozzarelle.
jedna pečena pileća prsa,
ukrašena svježim peršinom po želji.

Priprema:

Skuhajte penne tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju dok ne postigne teksturu al dente. Kada je gotova, ocijedite tjesteninu i ostavite je sa strane.
Započnite topljenjem neslanog maslaca u velikoj tavi postavljenoj na srednjoj vatri za pripremu umaka.

Zatim dodajte pastu od češnjaka i pirjajte je otprilike 1 minutu dok ne postane aromatična. Pomiješajte svježe vrhnje s pilećom juhom i lagano zagrijavajte dok lagano ne zakipi. Umiješajte krem ​​sir, miješajte dok se sve temeljito ne izmiješa i potpuno sjedini.

Za pripremu umaka u bijeli umak pomiješajte 250 g naribane mozzarelle, naribani parmezan, sol, crni papar i sušeni peršin. Miješajte sastojke dok se sirevi ne otope i dok umak ne postane kremast. Pomiješajte tjesteninu i umak: dodajte kuhane penne u umak i dobro promiješajte kako bi tjestenina bila ravnomjerno obložena.

Počnite s rezanjem prženog pilećeg filea na trakice ili komade. Zatim nastavite s sastavljanjem spremnika. Stavite pećnicu da se zagrije na 180°C (350°F). Premjestite smjesu tjestenine i umaka u posudu za pečenje. Na vrh rasporedite preostalih 200 g naribanog sira mozzarelle zajedno s ploškama pohane piletine.
ispeći:

Posudu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče oko 15-20 minuta ili dok sir na vrhu ne dobije zlatnu boju i ne počne pucati. Dodajte ukrase prije posluživanja.
Izvadite jelo iz pećnice i kao ukras dodajte svježi peršin. Poslužite dok je vruće.

Prijedlozi za posluživanje: Za potpuni obrok razmislite o dodavanju svježe zelene salate ili malo kruha s češnjakom. Za pojačan kremasti okus uživajte uz gaziranu vodu ili lagano bijelo vino.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)