T0RTA ZA SAM0 PET MINUTA! 0vaj recept je izazvao veliki interes! Kolač koji se divno T0PI u ustima — ANĐE0SKI K0LAČ

Iako su nam na internetu dostupni razni recepti kada su u pitanju slatka jela, anđeoski kolač je bio naš izbor koji nismo mogli zanemariti. Anđeoski kolač je savršen recept za sve one koji vole lagane, kremaste poslastice s bogatim, ali ne previše slatkim okusom. Kolač je kombinacija kisel pavlake, kokosa i bijele čokolade, koja stvara harmoničnu ravnotežu okusa koji može zadovoljiti svačije nepce. Priprema je veoma jednostavna, a rezultat je zaista nevjerovatan i naposlijetku dobijamo “prozračan” i ukusan desert, idealan za posebne prilike ili skatke trenutke s našim voljenima.

Potrebni su sljedeći sastojci:

6 jaja, 150 grama šećera u prahu, 5 grama vanilin šećera, 20 grama višenamjenskog brašna, 300 grama kisele pavlake, dodatnih 70 grama šećera, 1 žličica soka od limuna, 70 gr. brašna i 80 grama šećera u prahu. Dodatno je potreban kalup od 20 cm, 100 grama maslaca, kokosovo brašno i bijela čokolada.

Potrebne komponente su:

6 jaja, 150 g šećera, 5 g vanilin šećera, 20 g brašna i 300 g kisele pavlake. Kombinirajte ove sastojke dok se ne postigne vrlo gusta konzistencija. Nakon toga umiješajte 70 g šećera i 1 žličicu limunovog soka. Smjesu zatim staviti u kalup za torte promjera cca 20 cm. Kalup namazati maslacem, a površinu prekriti mješavinom kokosovog brašna i naribane bijele čokolade. Na kraju, bazu treba izbušiti rupama.

Postupak pripreme:

Zagrijte pećnicu na odgovarajuću temperaturu za pečenje kolača. Zatim prijeđite na odvajanje žumanjaka od bjelanjaka. U maloj zdjeli pomiješajte žumanjke sa 150 grama šećera i 5 grama vanilin šećera, miksajte dok smjesa ne postane pjenasta i blijeda. Postupno dodajte 20 grama brašna u ovu smjesu, dobro miješajući kako biste postigli jednoličnu teksturu. U posebnoj zdjeli tucite bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg. Nježno umiješajte tučene bjelanjke u smjesu žumanjaka. Na kraju namastite maslacem kalup za torte promjera 20 centimetara, pa u kalup ulijte sjedinjenu smjesu.

Kalup stavite u zagrijanu pećnicu i ostavite da se kolač peče dok ne dobije zlatnosmeđu nijansu. Da biste to provjerili, zabodite čačkalicu u sredinu kolača; trebao bi izaći čist ako je kolač dobro pečen. Osim toga, trajanje i temperatura potrebni za ovaj proces mogu varirati ovisno o vašem specifičnom uređaju, pa je preporučljivo konzultirati se s vašim priručnikom za standardne smjernice u vezi s pečenjem kolača.

Tijekom pečenja kolača pripremite kremu tako što ćete 300 g kiselog vrhnja, 70 g šećera, 1 žličicu limunovog soka i 70 g brašna pomiješati dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon što se kolač ohladi, oštrim nožem ga vodoravno prerežite na dva sloja. Nakon toga kremu pažljivo podijelite na dva dijela i ravnomjerno rasporedite po slojevima torte.

Glatke slojeve ukrasite listićima kokosa. Kako biste poboljšali vizualnu privlačnost anđeoske torte, razmislite o tome da otopite bijelu čokoladu i njome prelijete tortu kao ukrasni element. Za dodatnu notu slatkoće pospite površinu šećerom u prahu. Na kraju preostaje samo narezati tortu, poslužiti je i uživati ​​u svakom divnom zalogaju ove prefine anđeoske torte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)