“P0GAČA RUŽA”.. 0vaj recept trebate 0BAVEZN0 zapisati…

Pogača je među omiljenim vrstama tijesta na našim prostorima, a pogača “ružaa” zauzima istaknuto mjesto zbog svog izgleda i mekog, ukusnog tijesta. Ova pogačica, koja oponaša oblik ružinog cvijeta, nije samo vizualno privlačan, već je i iznimno ukusan pa ga čini prikladnim za gotovo svako jelo. Bilo da ga izrađujete za značajan događaj ili želite oduševiti svoju obitelj i prijatelje, ovaj recept će vas voditi u stvaranju idealne torte od ruža koja će zasigurno impresionirati sve.

POTREBNI SASTOJCI:

300 stotine mililitara toplog mlijeka (što odgovara 1,5 šalici),
pola žličice ulja,

jednu vrećicu kvasca (10 grama),
jednu žlicu šećera,
jednu žličicu soli
i jedan bjelanjak (žumanjak sačuvajte).
četiri ipol šalice brašna u smjesu.
Trideset grama maslaca
Za pripremu premaza u odvojene žumanjke umiješajte jednu žlicu mlijeka.

Dimenzije kalupa: 26 cm.

Priprema:

Za početak pripreme tijesta pomiješajte toplo mlijeko, šećer i kvasac. Nakon toga dodajte preostale sastojke dok ne dobijete mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke. Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji 40 minuta.

Započnite stvaranjem krugova pomoću čaše za vodu, a zatim izrežite manje dijelove čašom za čaj. Ostavite ove krugove sa strane, a zatim ponovno izradite preostalo tijesto kako biste oblikovali dodatne krugove koristeći šalicu za čaj. Na predviđeni pleh za pečenje prvo posložite veće komade kao što je prikazano u videu, preko toga premažite maslacem, a zatim stavite manje komade koje treba namazati uljem.

Ostavite ovaj sklop da se odmori 15 do 20 minuta. Tijesto prije pečenja premažite smjesom žumanjka i mlijeka, a zatim stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
Pecite 20 do 30 minuta uz pažljivo praćenje; važno je spomenuti da je moja serija postala malo prepečena. Preporuča se suzdržati se od prženja, kao što sam ja učinio; kada vrh dobije smeđu nijansu, rezultat će biti i mekši i vizualno privlačniji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)