PRIPREMITE 0VAKVU ŠTRUDLU ZA SAM0 PET MINUTA..TOPI SE U USTIMA

Pripremite izvrsnu štrudlu u samo pet minuta! Ovaj jednostavan recept daje poslasticu koja se topi u ustima, što ga čini jelom koje ćete poželjeti pripremati svaki dan.

Ove ŠTRUDLICE, sa predivnom kombinacijom voćnog džema od marelica i egzotičnog okusa kokosa, umotane su u nježnu koricu od maslaca. Savršene za one koji uživaju u slatkim poslasticama, jednostavne su za napraviti i sigurno će ostaviti trajan dojam na prijatelje i obitelj.

POTREBNI SASTOJCI:

Jaje: 1 jedinica
Sol: prstohvat
Vanilin šećer: 8 grama
Šećer: 60 grama
Ulje: 50 mililitara
Kukuruzni škrob: 2 žlice

Jogurt: 2 žlice
Prašak za pecivo: 1/2 žličice
Brašno: 250 grama
Konzervirane marelice: 160 grama
Ribani kokos: 2 žlice
Slastičarski šećer: za dekorativne svrhe

PRIPREMA:

Stavite pećnicu da se zagrije na temperaturu od 180°C (356°F).

Prijeđite na pripremu tijesta:

U prostranoj zdjeli pomiješajte jaje s prstohvatom soli, vanilin šećerom i granuliranim šećerom, temeljito miješajući dok se smjesa dobro ne sjedini.

Dodajte ulje, kukuruzni škrob i jogurt u smjesu, miješajući dok se ne postigne glatka konzistencija. Nakon toga dodajte prašak za pecivo i brašno, nastavljajući miješati dok se ne formira mekano tijesto.

Oblikujte tijesto: Ravnomjerno utisnite tijesto u posudu za pečenje veličine cca 20×20 cm, koju ste namastili ili obložili papirom za pečenje. Nastavite s dodavanjem nadjeva:

Pekmez od marelica ravnomjerno rasporedite po površini tijesta. Nakon toga, dodajte sloj kokosovih pahuljica na džem.

ispeći:

Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180°C (356°F) i pecite otprilike 20 minuta ili dok rubovi ne dobiju zlatnosmeđu nijansu. Ostavite da se ohladi prije ukrašavanja.

Ostavite pločice da se potpuno ohlade u posudi za pečenje. Nakon što se potpuno ohlade, pospite ih šećerom u prahu prije rezanja na kvadrate.
Prijedlozi za uslugu:

Nadopunite ove barove šalicom čaja ili kave za ugodno popodnevno uživanje. Osim toga, služe kao izvrstan dodatak desertnom pladnju za društvena okupljanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)