“MRAM0RNI KUGL0F” MEKAN K0 DUŠA…Praktičan recept koji se BRZ0 pravi…

POTREBNI SASTOJCI:

Koristite tri jaja, ili četiri ako su mala; jedna i pol šalica šećera; prstohvat soli; aroma od vanilije . Uz to dodajte sok od pola limuna ili žlicu bijelog octa, tri četvrtine šalice ulja i jednu šalicu mlijeka. Za suhe sastojke pomiješajte dvije šalice brašna (najbolje finog), četvrtinu šalice kakao praha ili škroba i jednu mjericu praška za pecivo.

OVAJ KUGLOF SPREMAM NA DVA NAČINA:

PRVI PRISTUP RADA:

Pomiješajte jaja, šećer, vaniliju, malu količinu soli i žlicu limunovog soka, brzo miksajući 5 do 8 minuta ili dok smjesa ne postane pahuljasta, a sastojci se otope u kremastu strukturu.
Nakon toga, održavajući proces miješanja, polako dodajte ulje, zatim mlijeko, a zatim postupno ručno dodajte suhe sastojke, lagano miješajući.

DRUGI PRISTUP:

Ovaj pristup uključuje odvajanje bjelanjaka i njihovo kombiniranje s pola količine šećera zajedno s prstohvatom soli, osiguravajući da se šećer dodaje postupno, a ne sav odjednom.
Posebno, bez korištenja posude, žumanjke treba pomiješati s preostalim šećerom, limunovim sokom ili octom i aromama. Ovu smjesu zatim treba brzo miješati pomoću stroja u trajanju od 5 minuta ili dok se šećer potpuno ne otopi, što rezultira kremastom, laganom teksturom bijele boje.

Zatim se postupno dodaju ulje i ocat. Nakon toga deaktiviram stroj i ručno dodajem sastojke, polako dodajući suhe komponente zajedno sa smjesom bjelanjaka kako bih sačuvao sadržaj zraka u tijestu za kolače, što je bitno za postizanje dobro dignutog kolača.

Važno je voditi računa o korištenoj tehnici miješanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)