Prekrasan D0MAĆI desert koji se može pripremiti za SAM0 pet minuta, a meni je T0 vječni užitak! Nije P0TREBN0 pečenje!

Domaća slastica koja se ne peče i priprema se u samo pet minuta, a meni je to beskrajno zadovoljstvo!

Ovaj brzi, domaći desert s kremom od limuna idealan je za one trenutke kada se poželite slatkog užitka bez posvećivanja sati kulinarskoj pripremi. Njegova pikantna, kremasta slatkoća dovoljno ispunjava želju za desertom. Nadalje, izostanak ikakvih zahtjeva za pečenjem čini ga iznimno jednostavnim za pripremu.

Bitne komponente su sljedeće:

Četiristo mililitara mlijeka, korica jednog limuna, jedna žličica vanilin šećera, dva žumanjka, četrdeset grama šećera, petnaest grama kukuruznog škroba, sok od jednog limuna i sto grama kondenziranog mlijeka.

Kako se priprema ovaj brzi desert?

Pripremite mješavinu mlijeka:

U loncu pomiješajte mlijeko, koricu limuna i vanilin šećer. Zagrijte smjesu na srednjoj vatri dok ne dođe do točke vrenja.

Pripremite smjesu jaja miješajući žumanjke, šećer i kukuruzni škrob u zasebnoj zdjeli dok ne dobijete pjenastu konzistenciju. Nakon toga smjesu sjediniti i kuhati.
Polako umiješajte vruću mliječnu smjesu u smjesu jaja uz stalno miješanje kako biste spriječili zgrušavanje. Dobivenu smjesu prebacite natrag u lonac i kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje dok ne postane zgusnuta.

Ostavite kremu da se ohladi: Maknite kremu s vatre i ostavite da dosegne sobnu temperaturu. Nakon toga pomiješajte preostale sastojke.
U zdjelu za miješanje umiješajte ohlađenu kremu, limunov sok i kondenzirano mlijeko. Miješajte sastojke dok smjesa ne dobije gustu i glatku konzistenciju.

Poslužiti:

Prebacite kremu u zdjelu i ukrasite je cimetom, kakaom ili čokoladom. Ostavite da se ohladi u hladnjaku 30 minuta prije posluživanja.

Koje su prehrambene prednosti?

Limunova korica i limunov sok bogati su izvori vitamina C i antioksidansa, nudeći osvježavajući okus koji pojačava slatkoću kreme.

Žumanjci pridonose luksuznom bogatstvu i baršunastoj teksturi kreme, a istovremeno donose vitalne hranjive tvari poput vitamina D, B12 i kolina.

Mlijeko daje kremastu teksturu i osigurava značajnu količinu kalcija koji je neophodan za održavanje zdravlja kostiju. Kondenzirano mlijeko, s druge strane, pojačava slatkoću kreme dok joj daje luksuznu konzistenciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)