ISP0VIJESTI RAZ0ČARANIH i prevarenih ljudi: “K0MŠIJA me zvao u 3 u N0ĆI..”

Nevjerovatno koliko je danas u svijetu zavladalo nepoštenje i prevara, dok s druge strane postoje jako naivni ljudi. Umjesto da budu sputani, odlučili su da se bore i podijelili su svoja iskustva na internetu.

Pročitajte ispovijesti prevarenih i izdanih ljudi:

– Moj komšija me nazvao u 3 ujutro. Viknuo je: “Probudi se! U tvom dvorištu je neki čovjek!” Preplašen, potrčao sam naprijed, ali nisam našao nikoga. Sljedećeg dana, nestao je sat mog oca.

Zabrinuti, moj komšija i ja smo instalirali sigurnosne kamere u našim kućama.

Mjesec dana kasnije, policija me posjetila. Sledio sam se od šoka kad su mi rekli da su našli očev sat u kući mog komšije. Njegov sin je uhvaćen kako krade iz druge kuće, samo nekoliko ulica dalje.
Ispostavilo se da su otac i sin bili u tome zajedno. Dok me otac zvao, njegov sin je već ušao unutra, uzeo sat iz moje sobe i iskrio se bez da sam primijetio. Bio sam šokiran. Nakon toga, nikada više nisam mogao nikome vjerovati, pogotovo jer sam ovog komšiju poznavao više od 25 godina i smatrao ga prijateljem.

— Moja žena je povjerovala strancu na Facebooku da može pretvoriti 100 dolara u 1.000 dolara s Bitcoinom. Trebali su samo novac iz naše banke za to. Tako je poslala novac, i poof, nestao je.

— Udala sam se iz ljubavi, ali se on oženio zbog pasoša.
Problemi su nastali dok je čekao papire i svoj pasoš, imali smo troje djece zajedno. Tada je počeo da me manipulira. Gotovo je uspio, ali sam shvatio šta pokušava. Na kraju sam uzeo djecu i pobjegao.

— Čovjek mi je rekao da je šef ili nešto slično u firmi u drugom gradu, ali je izgubio telefon i novčanik. Tako da me je zamolio za 50 dolara. Ne mogu vjerovati da sam mu ih tog dana dala.
Ono što je još smješnije je to što, kada sam otišla kod dame koja prodaje balone da promijenim novac, činilo se da je primijetila da nešto nije u redu i nije imala namjeru da mi da sitno. Međutim, nisam shvatila da mi zapravo pomaže.

— Na internetu smo pronašli videografa za naše vjenčanje koji je bio dobra ponuda—nije bila previše dobra, ali je bila jeftina. Bili su iz manjeg grada i snimali su lokalne svadbe. Bili su “certificirani divni” od strane jedne web stranice, a detalje o našem specifičnom videografu trebali smo dobiti dva tjedna unaprijed.

Također smo dobili popust za plaćanje u cijelosti—874 dolara unaprijed. Pa, prošlo je dva tjedna, ništa. Jedan tjedan, šaljem e-mailove više puta, pokušavam zvati, ništa. Onda odem na Yelp da vidim šta mogu pronaći, samo da otkrijem brojne recenzije ljudi koji kažu da se niko nije pojavio.
Srećom, uspjeli smo osporiti naplatu sa našom kreditnom karticom i također smo pronašli super videografa u posljednjem trenutku zahvaljujući našem divnom organizatoru vjenčanja.

(Novi.ba/Brightside)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)