Kiseli krastavci bez sirćeta i šećera: NEUP0REDIV0 B0LJI I ZDRAVIJI 0D KUP0VNIH, 0vih 5 TRIK0VA morate znati

Pripremanje zimnice može biti zadovoljstvo, ali često zahtijeva mnogo vremena, novca i vještine. Zbog toga domaćice koje nemaju potrebne uvjete često biraju gotovu, industrijski pripremljenu zimnicu iz supermarketa. Međutim, teško je pronaći nešto što može parirati domaćoj zimnici, koja je ne samo ukusnija, već i zdravija.

Pripremanje domaće zimnice više je od obične navike – to je tradicija koja donosi neponovljiv prirodni ukus hrane. Uz prave recepte, priprema zimnice može biti brža i jednostavnija. Evo kako možete napraviti kisele krastavce bez sirćeta i šećera.

Sastojci i priprema

Sastojci: Pripremite sterilne tegle, krastavce i omiljene začine. Osnovna marinada se priprema od 1 litre vode i 100 g soli, koju trebate prokuhati.

Postupak:

Rasporedite začine i krastavce u sterilne tegle.

Prelijte ih prokuhanom salamuru.

Možete koristiti različite začine, a preporučuju se beli luk i mirođija.

Fermentacija:

Tegle ostavite na toplom mjestu nekoliko dana da započne fermentacija mliječne kiseline. Kada se na krastavcima pojavi bijeli premaz, ocedite rasol, isperite krastavce i uklonite talog.

Sipajte čistu hladnu vodu bez dodataka, dobro zatvorite poklopac i stavite na hladno mjesto.

Pet trikova za savršene kiseli krastavce

Začini: Beli luk i mirođija su osnovni začini, a možete dodati i listove hrasta, rena, ribizle ili trešnje za bogatiji ukus. Biber, karanfilić i lovor također su dobra opcija.

Zaštita od buđi: Na vrh tegle stavite list rena koji će spriječiti buđ da prodre u teglu ako voda iscuri tokom fermentacije.

Kontrola vode: Prije nego što stavite tegle na hladno mjesto, provjerite količinu vode. Krastavci moraju uvijek biti prekriveni vodom.

Senf: Ako dodate kašiku senfa u slanu otopinu, možete smanjiti količinu soli na 50 g po litri.

Mlade krastavce: Za hrskave krastavce, koristite mlade plodove. Soljenje treba obaviti odmah; krastavci se moraju natapati u hladnoj vodi nekoliko sati prije pripreme.

Uz ove savjete, vaša domaća zimnica će biti savršena i neodoljiva!

preuzeto

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)