Sve vrijeme ste radili pogrešno: Da li znate na kojoj temperaturi treba prati posteljinu

Najjednostavniji način da unesete svježinu u svoj dan je da promijenite posteljinu i stvorite čisto, mirisno i meko utočište u kojem ćete uživati i u njega se ušuškati na kraju napornog dana.

Čista posteljina nije ključna samo za vašu udobnost, već i za vašu higijenu. Dok spavate, vaše tijelo oslobađa prirodna ulja i znoj, koji se prenose na posteljinu. Dakle, kao što redovno perete odjeću, potrebno je i posteljinu – rekla je Fara Aršad iz odjeljenja prodaje.

Ali posebno je važno obratiti pažnju na temperaturu na kojoj perete posteljinu.

– Podesite temperaturu vaše mašine za pranje veša u opsegu od 30 do 40 stepeni Celzijusa. Ovo je optimalna temperatura za efikasno uklanjanje prljavštine i masti i ubijanje bakterija, a istovremeno štiti vlakna vaše posteljine – dodala je Aršad.

Kompanija Dusk saopštila je da je u proteklih godinu dana potraga za odgovorom na pitanje „Koliko često menjate posteljinu?“ porasla za 60 odsto, prenosi Klix.

U proseku, osoba mijenja posteljinu svaka 24 dana, prema studiji koju je sprovela kompanija Mattress Advisor. Međutim, ovo nije idealno.

Posteljinu treba prati jednom nedjeljno. Naravno, ako mnogo putujete ili ne spavate u svom krevetu svako veče, u redu je da ga ne mijenjate dugo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)