SVI ŽELE B0ŽIĆNU ZVIJEZDU, A EV0 ŠTA ZAPRAVO OVA BILJKA PRIVLAČI U D0M: Ako je imate u kući, ovo je važn0 da znate!

Tokom praznika ukrašavamo domove, ulice sijaju i zrače posebnom čarolijom, ali i priroda priprema svoje ukrase. Jedan od najlepših prirodnih ukrasa novogodišnjih i božićnih praznika svakako je Poinsettia – crvena božićna zvijezda. Ovo divno cvijeće oduzima dah tokom praznika, a malo ko zna kakvo je njegovo značenje i simbolika.

Božićna zvijezda se najčešće gaji u crvenoj boji, ali postoje i druge boje, poput bijelih, ručičastih i zelenih cvjetova. Bez obzira na boju, cvjetovi božićne zvijezde imaju slična značenja. Uglavnom, ovo cvijeće simbolizuje uspjeh, dobro raspoloženje, pa čak i čistoću. Najčešće se poklanjaju za vrijeme praznika kao simbol uspjeha i sreće, a veruje se da ih treba poklanjati i osobama koje slave rođendan u decembru, piše Sensa.

Prema simbolici, božićna zvijezda donosi dobro raspoloženje, veselje, čistoću, ljubav i dobre želje. Preporuka je da držite božićnu zvijezdu u blizini novogodišnje jelke i na taj način obogatite dekoraciju, ali i pojačate dobru energiju i radost u svom domu.

Osim za Novu godinu i Božić, ovaj cvijet je divno iskoristiti i za dekoraciju zimskih vjenčanja, jer crveno uvijek sluti na ljubav, a već smo napomenuli da je božićna zuvezda simbol sreće i uspjeha. Zato mladenci koji je imaju na svom vjenčanju, mogu naslutiti pozitivan bračni put.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)