Kako odčepiti sudoper sa stvarima koje imate kod kuće? Sol je pravo rješenje!

Odštopavanje sudopera uvijek je prava muka i veliki problem, ali ove stvari vam mogu pomoći.

Začepljeni sudoper veliki je problem u svakodnevnom obavljanju kućanskih poslova, pogotovo kad se radi o pranju suđa ili kuhanju. Ako nemate sredstvo za odštopavanje doma, pomoću ovih nekoliko stvari možete lako odčepiti sudoper.

Ako vam voda ostaje u sudoperu i ne prolazi kroz cijevi, najlakše ćete to riješiti pomoću gume za odštopavanje. Samo stavite gumu na slivnik i pokretima gore-dolje pustiti ćete vodu.
UNIŠTAVAJU CIJEVI
Ove namirnice nikada ne biste trebali bacati u sudoper
Za odčepljavanje odvoda koji ima velike naslage masnoće pomoći će vam soda bikarbona i ocat.

Prvo zakuhajte vodu sve dok ne počne kipiti. Kada zakipi naspite je u odvod. Zatim naspite jednu žlicu sode bikarbone i pustite da stoji nekoliko minuta, a onda naspite jednu čašu octa. Na kraju zalijte još jednom kipućom vodom i to je sve.
ZNATE LI?

Imate viška vremena? Što očistiti u tri, pet i deset minuta, a što u pola sata i sat?
Ako nemate sode bikarbone, možete iskoristiti sol. Naspite pola čaše soli u odovod i pustite da djeluje nekoliko minuta. Zatim zalijte kipućom vodom i gotovi ste.

No, ako i dalje ne uspijevate riješiti problem zaštopanog sudopera, trebali biste pogledati odvodnu cijev ispod njega, koja je u oblika slova U. Zbog njegovog oblika tamo često zapinju dijelovi hrane i prljavštine. Očistite ga pomoću noža, to jest nožem maknite sve veće komade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)