ČIŠĆENJE JETRE SUHIM GR0ŽĐICAMA: Jedna 0d najefikasnijih met0da za 0poravak 0rganizma…

Jedna od najefikasnijih metoda za oporavak organizma…

Postupak čišćenja i detoksikacije jetre uz pomoć ove rasprostranjene namirnice je jedna od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od hroničnih bolesti i toksina.

Sama zatrovanost organizma ga upravo i spriječava da uključi mehanizam samo-izliječenja, a takođe značajno smanjuje efikasnost lijekova i recepata prirodne medicine.

Jetra pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra zapravo zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Kako izabrati pravo suho grožđe:

Čišćenje jetre suhim grožđem počnite odlaskom u kupovinu kako biste izabrali pravo grožđe. Ovo je vrlo važno, jer danas naći neprskano suho grožđe bez dodanog sumpor dioksida nije lako.

Ne kupujte vrlo svijetlo, žućkasto suho grožđe. Njihova svijetla boja je upravo rezultat tretmana sumpor dioksidom ili, u najboljem slučaju, kršenje pravila sušenja. Ne kupujte ni „sjajne“ suhe grožđice, jer su takođe hemijski tretirane.

Kvalitetne, organske suhe grožđice bez hemije su bez sjaja, naborane, ne previše mekane, ali nisu ni tvrde. Zrna moraju biti očuvana, neoštećena. Dobro suho grožđe mora biti tamno smeđe ili smeđe boje (ako je u pitanju svijetla sorta grožđa onda svijetlo smeđe boje).

Takođe postoji i crno suho grožđe sa plavičastom nijansom, koje se dobija iz tamnih sorti vinove loze. Idealno je ako možete pronaći suhe grožđice sa “repićima” jer je to jedan od glavnih pokazatelja prirodnosti suhog grožđa.

Kad ste izabrali pravo suho grožđe, možete početi sa pripremom sredstva za čišćenje jetre:

Čišćenje jetre suhim grožđicama – recept:

Ujutro natopite pola čaše suhog grožđa na 15 minuta u toploj vodi, zatim dobro isperite pod mlazom vode. Stavite oprano suho grožđe u čašu i napunite je prokuvanom vodom sobne temperature do vrha.

I ostavite do sljedećeg jutra. Sljedećeg jutra, na tašte, popijte napitak i pojedite suho grožđe. Lezite u krevet na sat do dva i stavite topli oblog (termofor) na desnu stranu stomaka. Ovaj postupak se obavlja jednom sedmično (dakle 4 puta u mjesecu).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)