ŽENE U MEN0PAUZI TREBA DA JEDU 0VU NAMIRNICU, IST0PIT ĆETE SAL0: Snižava šećer i holester0l, smanjuje apetit!

Ova namirnica pomaže da smršate – posebno se preporučuje ženama u menopauzi! Tajna je u superzdravoj keto namirnici – avokado!

Mnogim ženama je teško da kontrolišu težinu tokom menopauze. Mnogi misle da je stvar u lošoj ishrani i nedostatku vježbanja, ali zapravo hormonalne promjene mogu jednako negativno djelovati na figuru. Kada nivo estrogena i progesterona počne da opada, povećava se rizik od dobojanja na težini.

Zdrava i izbalansirana ishrana, fizička aktivnost i detoksikacija su ključne za sprečavanje gojaznosti. Postoje namirnice koje treba izbjegavati, poput šećera, masne i previše slane hrane, brze hrane itd… Ali, postoje i one koje se posebno preporučuju i mogu pomoći u procesu mršavljenja. Jedna od njih je moćni avokado.
a prije spavanja i izgubit ćete 16 kg u 2 tjedna


Jedan srednji avokado ima 234 kalorije, sadrži mansoće, ali to ne znači da ćete se konzumiranjem ove supernamirnice ugojiti. Ovo voće ima savršenu kombinaciju vlakana i masti, a istraživanja ukazuju da ćete nakon konzumiranja avokada dugo biti siti i smanjiće vam se apetit.

Studija zaključuje da ljudi koji jedu avokado imaju tendenciju da jedu manje tokom dana i unose manje kalorija kada jedu avokado za ručak, što rezultira gubitkom težine. Takođe, avokado se smatra namirnicom koja može da balansira estrogen.

U avokadu postoji šećer koji se zove manoheptuloza, a ovaj šećer pomaže u načinu na koji vaše tijelo koristi insulin – podstiče da se smanji insulinska rezistencija. Dakle, u suštini avokado je savršena kombinacija masti, vlakana i ugljenih hidrata na biljnoj bazi koja signalizira vašem tijelu da sagorijeva više masti.

Ovaj prirodni proces sprječava tijelo da skladišti više masti. Umjesto toga, tijelo prelazi u režim sagorijevanja masti, zbog čega avokado nazivamo “keto namirnicom”

Osim mršavljenja, avokado je odličan za jačanje imuniteta, sadrži više kalijuma od banana, bogat je vlaknima, raznim vitaminima i mineralima, smanjuje holesterol i odličan je za zdravlje očiju i očuvanje vida.

Izvor: Sensa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)