VAŠ FIKUS ĆE LISTATI I RASTI KA0 LUD:Sipajte samo jedan NE0ČEKIVANI SAST0JAK u saksiju i gledajte magiju

Fikus je saksijska biljka koja se često može naći u domovima, ali i u kancelarijama. Pored toga što lijepo izgleda, pozitivno utiče na kvalitet vazduha, piše Naj Žena.

U baštenskim prodavnicama možete lako kupiti biljne hranljive materije, uključujući i one specijalno dizajnirane za one vrste fikusa. Umjesto toga, međutim, možete pogledati u svoj frižider ili posjetiti najbližu pijacu i potrošiti malo novca na tečnost koja će efikasno stimulisati biljku da raste i pušta nove listove.

Kupite pivo i ovaj put sipajte ga u saksiju i vidite šta će se desiti. Ne znaju svi da će gazirani zlatni liker djelovati kao regenerator na biljci. Fikus će odmah oživjeti i uskoro će početi da niče više listova kao ludi.

Naravno, poenta nije da se voda sada zamijeni alkoholom. Koristite pivo samo jednom mjesečno. Najbolje je izabrati pivo jednostavnog sastava, bez aditiva za ukus i sa malim procentima alkohola. Obavezno ostaviti da izlapi. Možete ga dodatno razblažiti vodom.

Ako želite da vaš fikus raste zdrav, potrebno je da mu obezbijedite prirodnu svjetlost. Ali budite oprezni, biljka ne toleriše izlaganje direktnoj sunčevoj svjetlosti.

Fikus je termofilna biljka i najbolje se osjeća u temperaturnom opsegu od 21 do 28 stepeni C. Štete mu i promaji, pa to treba imati na umu pri izboru mjesta za njega.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)