MUČE VAS GAS0VI, 0SJEĆA VAM SE IZ USTA I BEŠIKA „P0PUŠTA“? Ev0 šta treba 0DMAH da uradite

Da li patite od nadimanja i da li vam se usta i bešika osećaju “rasprodati”? Evo šta treba da uradite odmah

Nadutost i plinovi su često uzrokovani začinjenom hranom i smanjenom tjelovježbom, što može dovesti do poteškoća s cirkulacijom krvi i limfe. Možete sami napraviti vrlo korisnu masažu koristeći mekanu četku za tijelo koja se zove “suvo četkanje”. Izvodi se kratkim, brzim pokretima, uvijek u smjeru srca. Počnite s nogama, zatim rukama i na kraju trbuhom laganim kružnim pokretima. Ne pritiskajte. Masaža bi trebala trajati oko dva minuta, što će ubrzati cirkulaciju i naknadno osloboditi “zarobljene” tekućine u tijelu.

Prvo, riješit ćete loš zadah uravnoteženom prehranom bogatom prebioticima i probioticima. Osim toga, obratite pažnju na svakodnevnu higijenu, uključujući ne samo korištenje četkice i paste za zube, već i korištenje zubnog konca.

Kašljanje i kijanje često mogu dovesti do problema s urinarnom inkontinencijom, što je tehnički izraz za nemogućnost zadržavanja urina. Žene su posebno sklone ovom problemu nakon porođaja. Najbolje je da ga se riješite prirodnim putem vježbanjem, a morat ćete provesti barem nekoliko minuta dnevno radeći jednostavne vježbe.

Stanite uspravno i podignite ruke iznad glave, ispružite cijelo tijelo kao da pokušavate dodirnuti plafon. Zatim se polako sagnite naprijed u struku i pokušajte dodirnuti pod. Ponavljajte ovu vježbu nekoliko minuta.
Sipajte kašičicu cimeta u šolju vrele vode i ostavite da odstoji deset minuta, a zatim temeljno isperite usta nakon hlađenja. Ponovite dva puta dnevno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)