SAM0 1 kašičica MAGIČN0 će učiniti da 0RHIDEJA procvjeta sa puno CVJET0VA…

Orhideje mogu cvjetati dugo i bujno ako se pravilno njeguju i hrane. Razgovarajmo o tome kako iz vaše orhideje dobiti prekrasne i raskošne cvjetove sa samo jednom žličicom.

Kako natjerati orhideje da procvjetaju Nema dovoljno ili previše svjetla. Orhideje preferiraju jarko difuzno svjetlo, ali ne podnose izravnu sunčevu svjetlost. orhideja

Ako je vašoj orhideji prevruće ili suvo, može ispustiti pupoljke ili cvjetove. Nepravilno zalijevanje. Orhideje su biljke koje vole vlagu i zahtijevaju redovito zalijevanje, ali ne vole pretjerano zalijevanje. Ako svoju orhideju zalijevate prečesto ili premalo, može se razboljeti ili osušiti. Orhideja se mora zalijevati toplom vodom kada je supstrat suh, bez preplavljivanja korijena i lišća. Vlažnost zraka je niska. Orhideje su tropske biljke koje su prilagođene visokoj vlažnosti zraka. Ako je zrak u prostoriji presuh, posebno zimi kada je uključena grijalica, orhideje će teško disati i jesti. Za održavanje vlažnosti zraka možete koristiti ovlaživač zraka, mister ili posudu s vodom ispod posude za cvijeće. Nedostatak ili višak gnojiva.

Orhideje su biljke koje zahtijevaju dodatno hranjenje, posebno tijekom cvatnje. Ako vaša orhideja ne dobije dovoljno gnojiva, neće se razvijati i neće cvjetati. Ako je vaša orhideja pognojena s previše gnojiva, može se opeći ili otrovati. Orhideje se moraju hraniti gnojivom za orhideje svaka dva tjedna, svaki put pola doze. Kako natjerati orhideje da procvjetaju

Želite li da vam orhideje lijepo cvjetaju, poslužite se jednostavnom i pristupačnom metodom – žličicom šećera. Šećer je izvor glukoze, koja je hrana za biljke. Šećer pomaže orhidejama da dobiju energiju za rast i cvjetanje, a također može poboljšati imunitet i spriječiti bolesti. Da biste svoju orhideju nahranili šećerom, potrebno vam je: • žličica šećera; • Čaša tople vode; • Raspršivač ili boca za zalijevanje. Korak po korak upute za hranjenje vaše orhideje šećerom prikazane su u nastavku. 1. Otopite žličicu šećera u šalici tople vode i dobro promiješajte. 2. Raspršite otopinu na lišće i stabljike orhideje, izbjegavajući kontakt s cvjetovima i pupoljcima. 3. Otopinom prelijte korijenje orhideje, ali ga nemojte prekrivati. 4. Ponovite ovaj postupak svaki mjesec tijekom aktivnog rasta i cvatnje orhideje. Hranjenje vaše orhideje šećerom jednostavan je i učinkovit način da dobijete prekrasne, upečatljive cvjetove. Šećer pomaže vašoj orhideji da dobije potrebnu hranu i energiju te poboljšava njezino zdravlje i ljepotu. Isprobajte ovu metodu i uživajte u prekrasnom cvatu vaše orhideje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)