Z0VU GA UBICA SALA, UZMITE SAM0 JEDNU KAŠIKU DNEVN0:Za mjesec dana ćete se PREP0L0VITI, KIL0GRAMI LETE KA0 LUDI

Zove se ubojica masti, uzmite samo jednu mjericu dnevno: u roku od mjesec dana vaše će tijelo izgubiti pola svoje težine i vaša će težina letjeti kao luda.


Mnogi stručnjaci vjeruju da je poticanje metabolizma ključ učinkovitog mršavljenja. Dobra vijest je da postoje mnoge prirodne namirnice koje vam mogu pomoći u ubrzavanju metabolizma, posebice začini.

Gubitak težine prati osjećaj gladi. No, važno je napomenuti da vam pravilna kombinacija namirnica može pomoći da ubrzate metabolizam i jednostavno se riješite viška kilograma na potpuno prirodan način.

Prema studiji koju su proveli istraživači s Medicinskog sveučilišta u Iranu, gubitak težine uvelike ovisi o tome kako ste sastavili dijetu. Sudionici istraživanja bili su podijeljeni u dvije skupine, a svaka se sastojala od 44 pretile žene.

Sljedeća tri mjeseca obje skupine žena jele su zdravu hranu i unosile manje od 500 kalorija dnevno. Razlike u prehrani ovih skupina leže u začinima. Prva grupa je konzumirala 3 grama kima u prahu dnevno, obično sa 140 grama jogurta. Druga je skupina, pak, dobivala istu količinu jogurta, ali bez kumina.

Na kraju studije, rezultati koje su istraživači prikupili bili su zapanjujući! Žene iz prve skupine koje su uzimale jogurt i kumin izgubile su 6 kg više od druge skupine.

Iznenađujuće, prva skupina također je izgubila znatno više masti od druge skupine. Prva grupa izgubila je 14,64%, dok je druga grupa izgubila samo 4,91%.

Razlog zašto je kumin tako učinkovit je to što je bogat filosterolom, spojem koji sprječava nakupljanje kolesterola u tijelu. Mnogi znanstvenici vjeruju da je to razlog zašto kumin ima sposobnost ubrzavanja metabolizma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)