ŽENA Š0KIRALA SVET SV0J0M IZJAV0M: NIKAD NIJE SPAVALA SA MUŽEM, A IMAJU ČETV0R0 DECE!

Bračni i partnerski odnosi mogu biti opterećeni brojnim problemima, poput finansijskih teškoća, nasilja među partnerima ili porocima poput alkoholizma ili kockanja. Kultura, religija i običaji također igraju važnu ulogu u oblikovanju ovih odnosa, posebno kada je riječ o intimnim odnosima, braku i obitelji.

Judaizam, na primjer, ima stroga pravila i obaveze koje se moraju poštovati u braku. Seksualni odnosi su dopušteni samo unutar bračne veze i to samo u svrhu razmnožavanja, a ne iz užitka ili strasti. Osim toga, u pravoslavnim jevrejskim porodicama, prosječan broj djece je između 5 i 10.

Zanimljiv primjer je bračni par Mirijam i Aron Azagvi, ortodoksni jevreji koji već deset godina nisu proveli noć u istom krevetu. Iako njihova vjera ne zabranjuje zajedničko spavanje, oni su se dogovorili da će spavati odvojeno jer vjeruju da to ojačava njihovu ljubav. Prakticirajući ovaj običaj, Mirijam i Aron ističu da su njihovi intimni odnosi postali vatreniji i intenzivniji.

Ovaj nekonvencionalni pristup njihovom bračnom životu može izazvati iznenađenje, ali za njih je to postao način jačanja njihovog odnosa. Njihova priča pokazuje da postoji različitost u oblicima intimnosti i ljubavi unutar različitih kultura i religija te da svaki par pronalazi svoj put ka sreći i ispunjenju unutar svog bračnog odnosa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)