0vaj kućni trik izbacit će M0KRAĆNU kiselinu za NEK0LIK0 dana. Liječnici ga G0DINAMA PREP0RUČUJU, ALI VEĆINA LJUDI J0Š UVIJEK NE ZNA ZA NJEGA

Uklanjanje viška mokraćne kiseline iz tijela može potrajati neko vrijeme i zahtijeva strpljenje i redovitu brigu o zdravlju. Međutim, može donijeti znatno olakšanje.

Mokraćna kiselina je prirodni dio metabolizma ljudskog tijela. Nastaje tijekom razgradnje tvari zvanih purini, koje sadrži hrana. Obično se otapa u krvi i izlučuje putem bubrega putem urina, ali kada se proizvodi u prekomjernoj količini ili je proces razgradnje poremećen, može se nakupljati u tijelu, što dovodi do bolnog stanja koje se naziva giht ili razvoja mokraćnih kamenaca . Ako osjetite simptome poput bolova u zglobovima, otekline ili upale, važno je djelovati brzo, kaže dr. Darragh O’Carroll.

Prema ovoj web stranici, pijenje dovoljno vode može pomoći razrijediti mokraćnu kiselinu i pospješiti njeno izlučivanje putem bubrega. Preporuča se piti najmanje osam čaša vode dnevno, no količina može varirati ovisno o individualnim potrebama i zdravstvenom stanju. Na našoj web stranici ZdravéStravování također smo vas u prošlosti obavijestili da redovito pijenje vode s limunovim sokom ima blagotvoran učinak na zdravlje.

Regulacija šećera u krvi
Prema istraživanju iz 2019., povišene razine mokraćne kiseline u krvi povezane su s razvojem dijabetesa i povezanih komplikacija. Osobe s visokim šećerom u krvi, kao što su osobe s predijabetesom ili dijabetesom, osjetljivije su na štetne učinke hiperurikemije. Međutim, potrebna su daljnja istraživanja kako bi se ta poveznica detaljnije istražila.

Ograničenje hrane bogate purinima
Namirnice poput mesa, ribe, alkohola i nekog povrća (kao što su špinat i cvjetača) sadrže velike količine purina koji mogu povećati razinu mokraćne kiseline u tijelu, prema studiji u časopisu Nutrients. Ograničavanje njihove potrošnje može pomoći u smanjenju razine ovog spoja. Uključivanje hrane s niskim sadržajem purina u vašu prehranu, poput mliječnih proizvoda, cjelovitih žitarica, voća i povrća, može pomoći u ravnoteži razine mokraćne kiseline.

Tjelesna aktivnost
Višak tjelesne masti može pridonijeti visokim razinama mokraćne kiseline, prema dr. Grantu Tinsleyu. Prekomjerna tjelesna težina može uzrokovati lošiji rad bubrega. Također može povećati proizvodnju mokraćne kiseline i smanjiti njezino izlučivanje mokraćom. Redovita tjelesna aktivnost može potaknuti metabolizam i potaknuti izlučivanje mokraćne kiseline. Umjerena tjelovježba poput hodanja, plivanja ili vožnje bicikla može biti korisna.

preuzeto

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)