KAKV0 SIRĆE I S0DA BIKARB0NA, 0V0 RADI P0SA0..

Dok su ocat i soda bikarbona nadaleko poznati po svojim sposobnostima čišćenja, limun je još jedan sastojak koji može otkriti tajnu besprijekorno čistih površina.

Dok su kemikalije vrlo učinkovite u uklanjanju prljavštine i bakterija, prisutnost kamenca i hrđe može predstavljati izazov. Međutim, limunska trava se pojavljuje kao rješenje, često se koristi u stvaranju sokova i pokazuje izvanrednu učinkovitost kao sredstvo za čišćenje.

Uvjerite se da je sudoper temeljito očišćen.
Ako na dnu vašeg kuhala za vodu naiđete na tvrdokorne ostatke koje je teško ukloniti uobičajenim sredstvima za čišćenje, postoji jednostavno rješenje. Započnite dodavanjem jedne litre hladne vode u kuhalo za vodu i zagrijavajte je dok ne zavrije. Zatim stavite dvije vrećice čaja od limunske trave u kipuću vodu, promiješajte i ostavite smjesu da se hladi otprilike jedan sat. Nakon toga izbacite vodu i temeljito isperite kuhalo za vodu i primijetit ćete da je kamenac nestao.

Limuntus možete koristiti i za pranje perilica posuđa. Samo ispraznite paketić limunovog soka u predviđeni utor za tablete i pokrenite redoviti ciklus pranja posuđa. To će dati besprijekorno posuđe i besprijekorne strojeve.

Za one koji žele revitalizirati svoj sudoper i vratiti mu sjaj, evo koristan prijedlog: ravnomjerno rasporedite sodu bikarbonu po površini sudopera, zatim ulijte limunov sok i iscijedite polovicu limuna. Pustite kratko vrijeme da smjesa odstoji, a zatim nježno obrišite sudoper spužvom prije ispiranja vodom. Možda se čini komično, ali savjetuje se izbjegavanje pretjerane upotrebe.

Dodatak Limuntusa u vaš dom ne samo da je neophodan za učinkovito uklanjanje nečistoća, već također pruža prirodno i sigurno rješenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)