AK0 ŽELITE DA VAS U P0R0DICI PRATI B0GATSTV0 I SREĆA, SVAKAK0 U VRTU ILI SAKSIJI P0SADITE 0VAJ CVIJET

Jasmin ima značajno mjesto u indijskoj kulturi, cijenjen je kao božanski cvijet za koji se vjeruje da donosi blagostanje i radost obiteljima.

Jasmin ima cijenjen status božanstva u Indiji, dok ga Kinezi koriste za pripremu čaja, a obitelj Gucci maksimizira njegove aromatične kvalitete. Zelene stabljike i mirisni bijeli cvjetovi evociraju esenciju Orijenta ili Mediterana, stvarajući atmosferu mira i radosti.

Prema riječima stručnjaka na području aromaterapije, korištenje ulja jasmina ima moć udahnuti u život osjećaj optimizma i radosti. Tvrde da ovo aromatično ulje ima sposobnost čak i najturobnije dane pretvoriti u živahno i radosno slavlje, nalik živahnom karnevalu.

Kakav je proces uzgoja jasmina?
Za optimalan rast preporuča se saditi jasmin tijekom proljetne sezone, posebno u regijama koje se nalaze u unutrašnjosti. To je zbog značajno visokih temperatura i minimalnog rizika od mraza u to vrijeme. Idealni uvjeti za razvoj ove biljke nalaze se u mediteranskim obalnim područjima, gdje je ključno osigurati da tlo ima odgovarajuću drenažu. Prilikom sadnje iu fazi cvatnje potrebno je osigurati dodatnu gnojidbu. Prema Baštovanka.rs, održavanje dobre drenaže je neophodno jer doprinosi ukupnom zdravlju i dugovječnosti biljke. Zanemarivanje ovog važnog koraka može rezultirati sasušenom biljkom, s opuštenim cvjetovima i lišćem.

Za uspješnu sadnju važno je smjestiti cvijet jasmina tako da mu vrh bude usmjeren prema suncu, a korijenje držati u sjeni. Proces sadnje sastoji se od nekoliko koraka: prvo iskopajte rupu duboku otprilike 50 cm, zatim ostavite da se osuši. Obično se dodaje sloj drenaže dubine od 15 do 20 cm kako bi se omogućila ispravna drenaža. Zatim postavite biljku jasmina oko 3 cm ispod površine tla i nastavite je zalijevati.

Gnojidba
Proces gnojidbe počinje u travnju i traje do kraja ljeta. Složena mineralna gnojiva su preferirani izbor za gnojidbu. Ova gnojiva se miješaju s vodom i primjenjuju kako bi se osigurala odgovarajuća prehrana.

Zalijevanje
Kako biste osigurali zdravlje svoje biljke jasmina, važno je osigurati umjereno zalijevanje. Dok jasmin uspijeva u vlažnim uvjetima, ključno je izbjegavati pretjerano zalijevanje, jer može dovesti do poplave i naknadne suhoće i truljenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)