KAK0 RAZMN0ŽITI H0RTENZIJE? 0V0 je najlakši način – i NIKADA ih više NE M0RATE kupiti!

Da biste postigli vrt bogat hortenzijama, jednostavno kupite jednu, a ostale razmnožite reznicama. Ova isplativa metoda omogućuje jednostavno razmnožavanje. Unutar samo 2 mjeseca možete očekivati ​​rast zadivljujućih hortenzija koje će vas oduševiti svojim izvrsnim cvjetovima.

pristup:
Za početak, pobrinite se da pravilno pripremite reznice hortenzije uklanjanjem svih listova duž stabljike, ostavljajući samo dva lista iznad. Kada to učinite, uzmite pripremljene izdanke i posadite ih u male posude napunjene pijeskom. Nježno pritisnite pijesak u blizini stabljike prstima kako biste osigurali sigurnu sadnju.

Osigurajte da su biljke temeljito zalivene i postavljene na predviđeno mjesto, uz redovito zalijevanje prema potrebi. Nakon što prođe mjesec dana, oprezno rotirajte biljku kako biste potvrdili razvoj rudimentarne strukture korijena. Osim toga, obratite pažnju na pojavu klica duž stabljike.

Ispiranjem korijena pod vodom i naknadnom sadnjom biljaka u posude ispunjene organskom zemljom možemo osigurati njihov zdrav rast.

Uz dosljedno zalijevanje, nakon razdoblja od dva mjeseca, možete očekivati ​​rast bujnih, živih zelenih biljaka.

Hortenzija se nedvojbeno ističe kao jedna od glavnih heroina u stvaranju lijepih i romantičnih vrtova, a evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da to postignete.

Od sredine lipnja do kraja rujna ne možete ne primijetiti jarke nijanse i pozamašne cvjetove koji krase ovu biljku.

Cvjetovi biljaka hortenzije pokazuju različite nijanse, uključujući ružičastu, plavu, bijelu i crvenu. Zanimljivo je da se boja ovih cvjetova može mijenjati ovisno o razini kiselosti tla.

Iskusni pojedinci koji uzgajaju hortenzije velikodušno su prenijeli svoju mudrost i osobne anegdote, otkrivajući da se boja vaše plave hortenzije može transformirati u živopisnu nijansu ružičaste sljedeće godine, pod uvjetom da tlo održava neutralnu razinu pH i ne naginje prema kiselosti .

Prema uputama gospođe Zuzane, njezina hortenzija, koja uspijeva već dva desetljeća, nalazi se u najhladnijem dijelu vrta, u sjeni borova. Unatoč tome, svaki dan prima dovoljno sunčeve svjetlosti tri sata.

Bor je idealan suputnik za hortenziju zbog svoje sposobnosti da osigura kiselo tlo u kojem biljka uspijeva. Kako bih osigurao optimalan rast, stalno gnojim hortenziju stipsom i mljevenom kavom, obično jednom tjedno od proljeća do kasno pad. Kao rezultat tih napora, hortenzija je sada dosegla impresivnu visinu od otprilike 1,8 metara i može se pohvaliti promjerom od 2 do 2,5 metra.

Za razmnožavanje hortenzija iz reznica, pažljivo biram neoštećene, zdrave izdanke i obrežem ih na otprilike 10-15 cm duljine, praveći rez neposredno ispod para listova.

Nakon pažljivog uklanjanja donjeg lišća, nastavljam s uranjanjem donjeg dijela u stimulans rasta prije nego što ga umetnem u odgovarajući supstrat. Kako bih osigurao optimalan rast, obilno ga zalijevam i održavam stalno vlažno okruženje. Nevjerojatno, ukorijenjuje se nevjerojatnom brzinom.

Kombinacija stipse i mljevene kave pokazala se kao idealan izbor za učinkovito zakiseljavanje tla.
U području vrtlarstva, gospođa Ana dijeli svoje stručno znanje predlažući da, ako nekome nedostaju prirodne metode zakiseljavanja tla, može istražiti različite tekuće i granulirane alternative koje su lako dostupne u vrtlarskim potrepštinama.

Kako bih osigurao uspješno razmnožavanje hortenzija, stavljam malu količinu pijeska u kiselo tlo prije pažljivog umetanja izdanka.

Nakon što sam ih uronio u vodu i pustio da višak pobjegne, pohranim ih na hladno mjesto i uzgajam ih isključivo u zatvorenom tijekom prve godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)