PAMUK KIFLE – najmekse PECIV0 koje djeca 0B0ŽAVAJU!

Pamučne kiflice smatraju se jednim od najukusnijih slanih jela, a njihov divan okus u kombinaciji s laganim, prozračnim tijestom rezultira njihovom brzom konzumacijom za stolom. Ove se kiflice mogu pripremati na različite načine, slatke ili slane, obične ili punjene, prema osobnoj želji.

Sastojci potrebni za tijesto:

jedan kilogram brašna,
sedam stotina mililitara mlijeka,
dvjesto mililitara suncokretovog ulja,
jedan paketić praška za pecivo,
jedna čajna žličica soli,
četrdeset grama svježeg kvasca (što odgovara jednoj kocki)
i jedna žlica šećera.
Premaz:

Jedan žumanjak,
jedna žlica mlijeka
i dvije žlice sjemenki sezama.

Priprema:

Pomiješajte 200 ml toplog mlijeka s kvascem i šećerom i ostavite smjesu da odstoji 10 minuta dok ne postane pjenasta. U velikoj zdjeli umiješajte zapjenjeni kvasac, zajedno sa soli, mlijekom, praškom za pecivo i suncokretovim uljem, u prosijano glatko brašno. Umijesite dobiveno tijesto, po potrebi dodajte malo brašna, ali pazite da ne pretjerate. Pokrijte tijesto čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta.

Započnite s valjanjem tijesta na debljinu od otprilike jednog centimetra, zatim nastavite s izrezivanjem trokuta koji će se oblikovati u rolice. Nakon oblikovanja, posložite rolice na lim za pečenje, pazeći da su dovoljno razmaknute, i ostavite ih da se dižu otprilike trideset minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na temperaturu od otprilike 200 stupnjeva.

Pomiješajte žumanjke s mlijekom da dobijete smjesu, pa to namažite na kiflice i obilato pospite sezamom. Trajanje pečenja ovisi o veličini peciva; za one veličine dlana bit će dovoljno otprilike 25 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)