B0ŽIJI DAR ZA ŽENE – Sprečava stvaranje tromba, jača živce, čuva kosu 0d 0padanja

Susam je sjemenka koja uspješno usporava starenje, koristi za pripremu raznih tijesta ali i kao začin mesu i povrću. Nadaleko je poznat tahini, pasta koja se sprema mljevenjem pečenog sjemena.

Za šta je sve dobar?

Jača živce
Moćan je regulator masnoća u krvi. Pored toga, može da smanji rizik od nastanka bolesti i poboljšaju imunitet. Ulje susama je idealno za prevenciju stvaranja tromba, a zbog lecitina koji veoma pozitivno deluje na naš nervni sistem preporučuje se kod osjećaja umora, depresije i a dokazano je da zbog prisustva magnezijuma smanjuje opasne migrenske glavobolje i normalizuje san.

Čistač organa za varenje
Možete da ga propržite ili pečete na laganoj vatri. Osim toga, veoma je djelotvoran kod zatvora, neredovne stolice i uklanjanja svih crijevnih parazita.

Čuva kosti
Djelotvoran je za upale i bolove kod reumatoidnog artritisa i osteoporoze, ali onima koji nemaju u organizmu dovoljno kalcijuma savjetuje se konzumacija smjese od dvije kašike susama i 50 mililitara jogurta. Ovu jedite svako jutro na prazan stomak.

Nezaobilazan u trudnoći
Veoma je važan u ishrani trudnica jer ima čak sedam puta više kalcijuma od mlijeka. Susam sadrži dijetetska vlakna koja znatno pomažu kod opstipacije koja se veoma često javlja tokom trudnoće i preporučuje se da ga se jede samljevenog.

Dodatak svim jelima
Namirnica koja uspješno usporava starenje najzastupljenija je u bliskoistočnoj, afričkoj i azijskoj kuhinji, ali u cijelom svijetu se koristi za pripremu raznih tijesta i kolača. U Americi ga masovno koriste kao začin mesu i povrću, a susamovo ulje koriste kao zamjenu za maslinovo ulje i od njega se pravi margarin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)