Prljave zid0ve možemo očistiti bez farbanja: 0vim trikom sve mrlje i tragovi će nestati u roku 0d sat vremena

Na TikToku, stručnjak pokazuje kako temeljito oprati zidove.

Prvo što trebate učiniti je uzeti veću krpu za prašinu i obrisati je po cijelom zidu, radeći okomito gore-dolje po zidu. Stručnjaci naglašavaju da je važno redovno provjeravati krpe da biste vidjeli kada ih treba protresti ili zamijeniti kako bi se izbjeglo vraćanje prašine na zidove

Zatim napunite sudoper univerzalnim sredstvom za čišćenje i vodom, umočite u njega brisač za prozore i ocijedite ga. Zatim očistite površinu zida brisačem, piše Daily Mail.

Zatim umočite krpu u otopinu paste za čišćenje i vode i snažno istrljajte sve tvrdokorne mrlje na zidovima i oko prekidača svjetla i utičnica koje su izložene ulju. Zatim isperite krpu vodom, ocijedite je i ponovo obrišite istu površinu.

Stručnjaci upozoravaju da zidove ne natapate vodom ili ih snažno ribate. Možda zvuči kontraintuitivno ribanje odozdo prema gore, ali to će spriječiti mrlje ili prljavu vlagu da kapaju niz zid. Danas prenosi da prilikom čišćenja pazite da ne koristite prejako sredstvo za čišćenje, jer to može oštetiti zidnu farbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)