0V0 JE LISTA NAJ0PASNIJEG V0ĆA I POVRĆA NA PIJACI: Nikako ga ne kupujte – UGR0ŽAVA zdravlje i u malim k0ličinama

Ovdje je predstavljena kompilacija najopasnijeg voća i povrća trenutno dostupnog na tržištu. Izričito se ne savjetuje kupovina ovih artikala, jer čak i minimalna potrošnja predstavlja prijetnju za dobrobit.

Kako Petrović ističe, voće i povrće broj jedan sa najviše ostataka pesticida su jagode. Zatim spanać, pa jabuke, kelj, nektarine, grožđe. Nakon toga, na listi su bile breskve, trešnje, kruške, paradajz, krompir i celer.

S druge strane, brala je voće i povrće sa najmanjom količinom pesticida. To su avokado, kukuruz, smrznuti grašak, ananas, luk, patlidžan, šparoge, karfiol, kivi, kupus, dinja i brokoli.

Petrović je takođe spomenuo koliko je sve to opasno.

“Nepravilna primena pesticida je najčešći uzrok prekoračenja dozvoljenih ostataka. Izloženost pesticidima može imati brojne štetne posledice po zdravlje, a najčešći su problemi sa varenjem, alergije, hormonalni problemi i uticaji na nervni sistem”, Zadovojna.rs citirao je Petrovićeve reči.

Ona takođe govori koje su alternative.

“Najbolji način da se zaštitite je da uzgajate vlastito voće i povrće ako možete, ili kupujete hranu od provjerenih proizvođača ili organske proizvode, posebno kategorije 1. “Pesticidi se akumuliraju uglavnom na vanjskoj strani voća

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)