EV0 KAK0 DA VAM BANANE NE POCRNE I TRAJU ČAK G0DINU DANA: Svi Ih Jedete, A Retko Ko Zna Za 0vu Genijalnu Metodu

Međutim, postoji poseban način očuvanja; ovo će nam pomoći da sačuvamo banane oko dve godine.

Raznovrsna i zdrava ishrana je osnova zdravog načina života. U stvari, naše telo je savršena mašina, ali da bi pravilno funkcionisalo, potrebno ga je adekvatno hraniti. Kada je u pitanju dobra ishrana, ne možemo a da ne pomenemo važnost svakodnevnog jedenja voća i povrća jer su oni prirodni izvori vitamina i minerala. Banane su takođe među najpopularnijim voćem.

U pogledu nutritivnih svojstava, poznato je da banane sadrže mnogo kalijuma, kao i umerenu količinu vitamina A, B i C.


Evo nekoliko saveta koji će im pomoći da budu jestivi dobre dve godine. Prvo odrežite vrhove sa obe strane, a zatim ih, ne skidajući kožu, isecite na komade debljine oko dva prsta. Kada je gotovo, stavite sledeće sastojke u prethodno sterilisanu staklenu teglu od 700 mililitara ovim redosledom: lovorov list, dva čena belog luka, dva narezana komada ljute paprike, kašičica semena korijandera, kašičica semena mirođija i kašičica mešavina bibera (beli biber, crni biber, zeleni biber, ružičasti biber i aleva paprika).

Zatim možemo ubaciti komade banane (u teglu ove veličine stane desetak) i još dva-tri komada ljute papričice. Zatim dodajte kašičicu šećera, jednu i po kašičicu soli, kašičicu sedamdeset posto sirćeta i vruću vodu da sve prekrije. Zatim teglu hermetički zatvorite, malo protresite da se sastojci bolje sjedine i čuvajte na hladnom mestu. Ovako uskladištena banana može trajati do dve godine, prenosi Jutarnji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)