DA LI ŽENE SMIJU JESTI NAR: Ev0 Šta Radite Svom 0rganizmu Ako Pojedete Samo Jedan

Ako hoćete da smršate, izbacite holesterol iz tijela, uravnotežite hormone, svaki dan jedite ovo voće.

Nar se naziva kraljevskim voćem, ali ne zbog krune koju ima na vrhu ploda već zbog svog jedinstvenog sastava i ogromnog broja korisnih svojstava. Nar se široko koristi u medicinske svrhe. Ovo voće sadrži čitav vitaminsko-mineralni kompleks koji ima neverovatan efekat na ljudsko tijelo. Ispostavlja se da sok od nara sadrži čak 15 vrsta aminokiselina, od kojih se 6, osim u naru, može naći samo u mesu. Dakle, ako odlučite da se odreknete mesnih proizvoda, supstance neophodne za zdravlje možete dobiti iz nara.

Šta sve nar radi našem tijelu:

Poboljšava hormonalni nivo
Ispostavilo se da sjeme nara sadrže ulja koja vraća hormonalnu ravnotežu u telu. Žene treba da obrate posebnu pažnju na ovo voće, jer ublažava bol tokom menstruacije, ublažava glavobolju i pomaže u menopauzi.

Deluje kao prirodni insulin
Nar je veoma koristan za dijabetes. 0,5 kašičice soka od nara 4 puta dnevno smanjuje šećer u krvi.

Povećava hemoglobin
Ljudima koji pate od anemije preporučuje se da piju 0,5 čaše razblaženog soka od nara 3 puta dnevno 30 minuta pre obroka tokom dva mjeseca.

Dezinfikuje usnu duplju
Kora nara ublažava bol i dezinfikuje grlo i usta tokom stomatitisa, faringitisa i bolova u grlu.

Smanjuje pritisak
Nar je takođe neophodan za hipertenzivne pacijente, jer je u stanju da snižava krvni pritisak bez negativnih posljedica po tijelo. Ovo voće takođe ima umirujuća svojstva. Da biste smirili nervni sistem, oslobodili se nesanice i anksioznosti, potrebno je da pijete čaj sa dodatkom osušenih membrana nara.

Poboljšava memoriju
Ispostavlja se da upotreba 8 g soka od nara tokom četiri nedelje značajno poboljšava pokazatelje verbalne i vizuelne memorije.

Ublažava upale
Za bolesti bubrega, jetre, zglobova, očiju, ušiju i polnih organa, ljekari savjetuju upotrebu kore nara. Da biste je pripremili, trebalo bi da uzmete 2 supene kašike iseckane kore, sipajte ih 1 šolju vruće vode i tečnost kuhajte 30 minuta na ringli. Zatim procedite čaj i dodajte još malo prokuhane vodu. Koristite ovaj lijek 2-3 puta dnevno, 50 ml pola sata prije obroka.

Smanjuje glad
Već 1 čaša soka od nara dnevno vam pomaže da održavate težinu zbog svoje sposobnosti da produži sitost. Naučnici tvrde da je ovaj efekat posljedica polifenola sadržanih u soku, koji su poznati po svojoj sposobnosti da potiskuju apetit.

Štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema
Stalna konzumacija nara u hrani značajno smanjuje rizik od smrti od kardiovaskularnih bolesti. Takođe 0,5 ml sok od nara 3 puta dnevno štiti od srčanog i moždanog udara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)