AK0 ŽENA NEMA SREĆE U ŽIV0TU, EVO ŠTA TREBA DA URADI: S0kratov savjet k0ji SVI TREBAJU ZNATI

“Kažu da je dobro uvijek tamo gdje trenutno nismo, a da je uvijek loše tamo gdje se sada nalazimo,” kaže Sokrat, piše Stil.kurir.rs

Direktorka jedne marketinške agencije ima završena dva fakulteta i platu toliku da svaki mjesec može da kupi novi stan. Ona živi na luksuznoj lokaciji, vozi najbolja kola i tri puta godišnje odlazi u najbolja odmarališta na svijetu.

Međutim, ona javno priznaje da je nesrećna. Nema muža, nema djecu, a onaj kojeg je čekala – oženio se prošle godine.

“Da sam samo malo gluplja, bila bih srećna. Ne bih razmišljala o sitnicama, udala bih se za prvog koji naiđe, rodila bih troje dejce, jedno za drugim. Svaki dan bih samo razmišljala o tome kojem su zubići iznikli, i kada treba da ih presvučem i nahranim,” vajkala se ona.

“Tako hoćeš da živiš?”

“Da, kao svi ostali. Kao one porodice sa reklame što sjede za stolom dok im majka sprema palačinke. Želim da budem ta majka,” kaže ona nesvjesna činjenice da ti ljudi sa reklame žele da žive kao ona.

Jedna žena nije mogla da rodi dijete. Godinama je živjela sa svojom velikom ljubavi iz srednje škole. Imali su novac pa su nakon pet godina bezuspešnog pokušavanja, otišli na vantjelesnu koja se prolongirala na još pet godina.

Doktor joj je rekao da pokuša sa drugim muškarcem, jer “možda nisu genetski odgovarali” ona i muž.

Ostavila je muža i u očajničkoj želji da rodi sebi dijete, našla je drugog čovjeka, pa onda trećeg i sve tako. Napokon je nakon višegodišnjih pokušaja rodila dijete sa deformitetom.

U tišini spavaće sobe, svojoj majci je u povjerenju rekla da to uopšte nije ono što je htjela. Bila je nesrećna.

Ali šta je sreća?

Mudri Sokrat je rekao:

“Obična logika kaže: ako si nesrećan – onda nemaš sreću. Ako nemaš sreću, onda je potraži.

Paradoksalna logika kaže: ako tražiš sreću, onda ćeš je izgubiti. Zato je najbolje samo sjediti i shvatiti da je sreća to što imaš.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)